Seks gode grunner til å vente med sex til ekteskapet

Seks gode grunner til å vente med sex til ekteskapet

Du har kanskje hørt at man skal vente med sex til ekteskapet, men hva er grunnene til det?

Tema

Tema på iTro i februar er «Sex».

Saken ble første gang publisert 7.februar 2022.

Hvis du er som meg, som har vokst opp i en kristen familie og sammenheng, så har du helt sikkert hørt ordene og den tydelige oppfordringen: «Sex tilhører ekteskapet!»

Med andre ord – ringen på fingeren før man hopper i bingen – all seksuell aktivitet og utforskning skal først finne sted etter at man har forpliktet seg til hverandre «inntil døden skiller oss».

Et stort spenn

Man trenger ikke å være usedvanlig samfunnsanalytisk for å forstå at dette er en cirka like «utenomjordisk» holdning i dagens sekulære samfunn, som ufoer er for de fleste. Når jeg så vokste opp i en kultur hvor «everything goes», mens jeg i kirken blir bedt om å spare sex til ektepakten – da stod jeg i et tydelig spenn, og spørsmålet ble hvorfor skulle jeg vente til ekteskapet?

Nå har jeg rukket å bli 29 år, er snart seks år inn i ekteskapet, to barn rikere – gir jeg deg seks gode grunner til hvorfor sex er verdt å vente med til bryllupsnatten:

1. Selvdisiplin

Det er ingen som fornekter at sexdrivet i kroppen har lyst til å ha sex lenge før man er gift. Men bare siden noe føles enkelt og naturlig, så betyr det ikke at det er det beste for oss!

Den som kan styre sin lidenskap før ekteskapet, er bedre rustet til å styre den i ekteskapet.

Jeg syntes det er enklere og gøyere å spise fastfood enn sunn mat – men i lengden vil det første begrense mitt liv, mens det siste vil berike mitt liv. Det å kunne lede sin lyst, i stedet for at lysten leder deg – bygger selvdisiplin, som resulterer i en sterk personlig karakter.

Den som kan styre sin lidenskap før ekteskapet, er bedre rustet til å styre den i ekteskapet.

2. Kjærlighetserklæring

Vi lever i et valgsamfunn. Jeg hørte for en tid siden at vi eksponeres for mer informasjon og muligheter i løpet av én uke, enn det en person fikk i løpet av et helt år, og da bare for 60 år siden.

På samme måte har man mange muligheter til å ha sex før ekteskapet, men da å kunne si til din kommende:

«Jeg sa nei til alle disse mulighetene, for jeg sparte meg til den ene – deg!»

Det er en kjærlighetserklæring av dimensjoner i en verden full av valg!

3. Relasjonsbyggende

Det beste sexlivet bygger på en god relasjon.

Sex er en ild! Når man først tenner den flammen i forholdet, så varmer den alle andre sider av relasjonen – på godt og vondt. Derfor er jeg veldig glad for at Helene og jeg ventet til vi ble gift med å være intime, for på den måten ble vi tvunget til å bygge relasjonen på noe annet enn det fysiske.

Og som mange har sagt: «Det beste sexlivet bygger på en god relasjon» – altså faktisk det å vente med sex, kan være en kjempeinvestering i sexlivet!

4. Smart

Biologer har påpekt at når man har sex, så forløses hormonet oxytocin – som blir kalt «kjærlighetshormonet» siden det skaper tilknytning til den man er intim med.

Ved å vente med sex så forhindrer du å ha negative og uønskede bånd til andre enn din ektefelle. Man unngår å ha gjort noe man angrer på. Samt vil man ikke pådra seg kjønnssykdommer, og ikke minst en graviditet man ikke var klar for.

5. Motkultur

Den seksuelle revolusjon har de siste 60 årene ropt ut sitt mantra:

«Har du lyst, har du lov, så lenge den andre er med og»

– rett fram, så har fruktene av en løssluppen seksualitet ledet til mer tragedier og traumer inn mot par-, familie- og seksuelle forhold enn noen annen gang i Vesten. La oss gjøre det poppis å vente med sex – vi trenger en motkultur!

6. Gud

Jeg er far og må stadig fortelle mine barn hva de må unngå og hva de bør velge. Jeg gjør ikke det for å være kontrollerende, tvert imot fordi jeg elsker dem!

På samme måte er det med Gud. Han ber oss vente med sex til ekteskapet, ikke fordi han vil binde oss, men siden han bryr seg og vil at vi skal ha det beste sexlivet!

Lightstock

Tema

Tema på iTro i februar er «Sex».

Saken ble første gang publisert 7.februar 2022.