Tidenes mulighet til å pløye gjennom Bibelen?

Tidenes mulighet til å pløye gjennom Bibelen?

I disse karantene- og isolasjonstider har du kanskje tidenes mulighet til å skape gode rytmer og vaner for bibellesing. Og heldigvis har iTro flere bibelleseplaner du kan følge!

Tema

Tema på iTro i mars er «Rytmer».

Bibelleseplanen «30 møter med Jesus» er laget av Ingebjørg Nandrup, høgskolelektor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

De fleste av oss tilbringer i dag de aller fleste timer i døgnet innenfor husets fire vegger. For at du ikke skal gå på en av disse fire veggene, er det helt nødvendig å skape gode rytmer. (Som utrolig nok er iTros tema for denne måneden!)

Dette gjelder særlig vårt åndelige liv. Nå som vi ikke har det kirkelige fellesskapet lenger rent fysisk, og mange kristne arrangementer og gudstjenester blir avlyst, kan kristenlivet fort havne litt på vent.

Store muligheter

Men situasjonen er ikke bekmørk. For det er også mulig å se på dagens situasjon og omstendigheter fra en litt mer positiv synsvinkel. For plutselig har de fleste av oss fått masse tid. Og denne tiden kan vi bruke til å skape gode rytmer og vaner for kristenlivet!

iTro-redaksjonen ønsker særlig å fremheve en av de mest essensielle rytmene for vårt åndelige liv: Bibellesing. Fra og med i dag skal vi følge en splitter ny bibelleseplan: «30 møter med Jesus.», blant annet på vår Instagram-konto.

Dersom du heller vil følge en annen bibelleseplan – eller gå fullstendig bananas og følge to leseplaner på samme tid – har vi lagt ved noen tidligere publiserte bibelleseplaner lenger ned i denne artikkelen. Lykke til!

30 møter med Jesus

Denne planen vil iTro følge den neste måneden. Her får du 30 bibeltekster om Jesu møte med mennesker og forskjellige hendelser. Det er mulig å hoppe litt hit og dit i planen, hvis du for eksempel ønsker å lese påsketekster når det er påske.

Til hver andaktstekst ligger det en forklaring til teksten, samt 3 forslag til ting du kan tenke, snakke og gjøre.

Last ned planen: 30 møter med Jesus

Bibelen basic

Denne planen er for deg som ønsker å få i gang bibellesinga, men som kanskje ikke rekker å lese 30 minutter hver dag. Ved å følge denne planen får du en oversikt over innholdet i Bibelen, med ett kapittel hver dag.

Last ned planen: Bibelen basic

30 dager med Jesus i Det gamle og nye testamentet

Denne planen er for deg som ønsker å se hvordan Jesus blir omtalt i Det gamle testamentet (forbilde) og i Det nye testamentet (fullendelse). Passer godt å lese nå før påske og gjennom påsken.

Last ned planen: GT og NT – forbilde og fullendelse

30 dager med Jesus i evangeliene

Hvem er Jesus? Denne leseplanen går kronologisk gjennom mange av hendelsene i Jesu liv og undervisningen hans, og du får dermed et innblikk i hvem han er og hvorfor han er sentrum i Bibelen.

Last ned planen: 30 dager med Jesus

30 høydepunkter fra Bibelen

Denne bibelleseplanen tar deg med på mange forskjellige høydepunkt gjennom Bibelen. Alt fra skapelsen til Jesu liv og frelsesverk, og ikke minst: alt i mellom! Ved å ta i bruk denne planen vil du få lest i mange forskjellige bøker og bli godt kjent med Bibelen. Det tar kanskje ikke alltid 30 minutter å lese tekstene som er satt opp, men da er det bare å lese videre i teksten du er i.

Last ned planen: 30 høydepunkter fra Bibelen

Apostlenes gjerninger og brevene i NT

Denne leseplanen går gjennom Apostlenes gjerninger og alle brevene i Det nye testamentet (pluss Johannes’ Åpenbaring) i kronologisk rekkefølge. Det vil si at du leser Apg med brevene innimellom (og etterpå) på de tidspunktene de ble skrevet (så langt vi kan vite det). På denne måten får du et bedre bilde av historien i Det nye testamentet.

Last ned planen: Apostlenes gjerninger og brevene i NT

Bibelmemorering

Memorering av bibelvers er en flott hjelp og mulighet til å utdype vennskapet med Jesus, og øke vår bibelglede. Navigatørene har laget noen tips om hvorfor og hvordan memorere bibelvers, hentet fra bibelmemoreringskurset Ordet i hjertet.

Last ned: Bibelmemorering

En stor takk til Ingebjørg Nandrup, Sverre Bøe, Hans Johan Sagrusten, Lars Olav Gjøra, Bibelleseringen og Navigatørene som har laget bibelleseplanene og memoreringstipsene.

Unsplash

Tema

Tema på iTro i mars er «Rytmer».

Bibelleseplanen «30 møter med Jesus» er laget av Ingebjørg Nandrup, høgskolelektor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.