5 tips til gode rutiner for livet med Jesus

5 tips til gode rutiner for livet med Jesus

Vi tar det som en selvfølge å spise mat for å overleve, men tar vi det som en selvfølge å “spise” for å (over)leve som kristen?

Tips & triks

Rune Espevik (26) er teologistudent og ungdomsarbeider.

Da israelittene så det, sa de til hverandre: «Hva er det?» For de visste ikke hva det var. Og Moses sa til dem: «Det er det brødet Herren har gitt dere å spise.” 2. Mos 16,15

Spis mat

Tips til å leve – spis mat! Vi tar det som en selvfølge, men tar vi det som en selvfølge å “spise” for å (over)leve som kristen? Moses og gjengen fikk noe som kalles for manna da de gikk i ørkenen etter å ha vandret fra Egypt. På lignende måte har Gud gitt oss noe “mat” som vi kan “spise” for å leve som kristne.

Les i Bibelen. Det er mange som synes det er vanskelig, men ikke ha så høye krav. Sett alarm på 2 minutt og les i de minuttene. Her kan du for eksempel begynne i Matteus, eller du kan følge en bibelleseplanen. Bibel-appen er et godt tips!

Bønn. Etterpå kan du sette på 2 nye minutt og be til alarmen går. Snakk til Jesus om det du tenker på, akkurat slik det er.

Rune Espevik

Møter. Det kan være fint å høre noen andre si noe om hva Bibelen sier og hva det betyr å tro på Jesus. Av og til merker vi kanskje også at andakten er spesielt aktuell for oss.

Bibelgruppe. En liten bibelgruppe kan være fint for å øve seg på å snakke om troen din. Her kan dere stille hverandre spørsmål og kanskje dere tør å be høyt sammen.

Lovsang. Mange synes det kan være fint å høre eller synge med på lovsang. Lovsangen kan enten være som en bønn eller en kort andakt.

Denne “kristne maten” er kanskje litt som vanlig mat. Av og til er det litt tørt og vanskelig å svelge, men vi trenger likevel maten for å leve og for at vi skal fungere skikkelig.

 

Tips & triks

Rune Espevik (26) er teologistudent og ungdomsarbeider.