5 ting jeg skulle ønske Jesus ikke hadde sagt

5 ting jeg skulle ønske Jesus ikke hadde sagt

Det er mange ting Jesus sa, som er vanskelig, litt ekkelt og som treffer midt i hjerterota. Kanskje det er nettopp derfor han sa det.

Kommentar

Denne artikkelen ble originalt publisert på Relevant Magazine. Den er oversatt og gjengitt med tillatelse.

Denne er versjonen er forkortet med tre punkt, les artikkelen i sin helhet her: 8 things I wish Jesus had never said.

Det er budene. Det er hvordan Han behandlet de jeg ser på som umulig å elske i mitt eget hode. Det er de illustrerende ligningene som lærer meg lekser som går rett inn i kjernen av sjelen og hjertet mitt. Dette er ikke bare vanskelige ting som Jesus har lært oss, dette er tingene som frustrerer, får oss til å skamme oss og holder oss ansvarlige.

Når jeg leser det som Jesus har sagt i Bibelen min, ser jeg flere ting som virkelig uroer meg. Og, for å være ærlig, så er det flere ting jeg skulle ønske han aldri hadde sagt. For eksempel:

1 At jeg er salig når jeg blir forfulgt for min tro

Ja, salige er dere når de for min skyld håner og forfølger dere, lyver og snakker ondt om dere på alle vis. (Matt 5:11)

Gjennom ekstrem og brutal forfølgelse skal vi føles oss.. ensomme? Deprimert? Sinte? Bitre? Nei, Jesus sier vi er salige. Det er spesielt vanskelig når vi hører historier om hva som skjer i Midtøsten i dag. Paulus sier i 2 Kor 4.17: «De trengslene vi nå må bære, er lette, og de skaper for oss en evig rikdom..». Helt til slutt kommer alle disse grusomme tingene kristne gjennomgår verden over virkelig til å bli til velsignelse.

2 At jeg har vært utro mot kona mi når jeg ser på en fin dame

Men jeg sier dere: Den som ser på en kvinne for å begjære henne, har allerede begått ekteskapsbrudd med henne i sitt hjerte. (Matt 5.28)

I hvilket øyeblikk tror du utroskap skjer? For mange menn så er det når en ektefelle har hatt sex med noen utenfor deres ekteskap. Mange damer tenker at selv en emosjonell relasjon med noen andre enn ektefellen er utroskap.

Jesus sier det begynner å bikke allerede når vi bare begjærer noen som ikke er vår ektefelle. Helt på tampen av verset kommer det til kjernen – hjerte. Våre begjær stopper ikke ved tankene og hodene våre. Vi bytter ut ektefellen vår i hjertene våre. Det er jeg skyldig i.

3 At jeg ikke kan elske Gud og penger samtidig

Ingen kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon. (Matt 6.24)

Jeg tror Jesus tar opp penger her fordi om det er en ting som hindrer oss i å være avhengige av Gud, så er det penger. Hvor mye tid bruker vi ikke på penger? Tenker på de? Bekymrer oss for de? Kaster de bort? Stjeler de? Kanye West sier «Having money is not everything, not having it is». Om vi bare kunne tjene litt mer, hadde det vært greit. Om jeg bare kan bruke litt av de for å kjøpe det ene eller det andre, så hadde det vært greit. Om vi bare sparer nok i år, blir julen helt fantastisk.

Kanskje vi burde begynne å se på alle pengene og tingene våre som gaver fra en generøs giver, og ikke bare noe vi trenger for å overleve og som er kilde til våre lyster.

4 «Hvorfor tvilte du?»

Straks rakte Jesus hånden ut og grep fatt i ham og sa: «Du lite troende – hvorfor tvilte du?» (Matt 14:31)

Det er relativt lett å følge Jesu befalinger når verdens balanse svinger i vår favør. Det er når det er humpene i veien kommer, når de heftige stormene herjer, at vi begynner å vakle. Peter så Jesus gå på vannet, så han gikk ut av båten for å hjelpe han. Men han ble distrahert. Vinden blåste. Lynet lyste opp. Bølgene traff. Kreft rammet. Følelser ble såret. Tragedien kom. Krigene starta. Smerte skjedde. Likevel forventer Jesus at vi stoler på han gjennom slike ting. Akkurat som han forventa det av Peter.

5 At jeg skal ta synd veldig seriøst

Om hånden eller foten din lokker deg til fall, så hugg den av og kast den fra deg! Det er bedre for deg å gå lemlestet eller halt inn til livet enn å ha begge hender eller begge føtter og bli kastet i den evige ild. (Matt 18:8)

Jesus tuller ikke når det kommer til synd. Han går så langt som å foreslå at den delen av kroppen som får oss til å synde burde fjernes. Det er drastiske ord. Han anbefaler ikke en selvhjelpsbok eller kurs. Han vil fullstendig fjerne det som får oss til å søke tilfredstillelse utenfor ham.

Det viktige

Om vi alle er ærlige så synes vi at noen av tingene som Jesus har sagt er vanskelige. Vi kan diskutere de kulturelle betingelsene for flere av utsagnene hans. Vi kan legge til og trekke fra, snu og vende og vri fraser slik at de skal passe våre egoistiske mål og meninger.

Jeg er like skyldig i det som alle disse andre tingene. Likevel så lurer jeg på om de tingene jeg skulle ønske Jesus ikke hadde sagt er de tingene han aller mest ville at jeg skulle høre og gjøre.

Kommentar

Denne artikkelen ble originalt publisert på Relevant Magazine. Den er oversatt og gjengitt med tillatelse.

Denne er versjonen er forkortet med tre punkt, les artikkelen i sin helhet her: 8 things I wish Jesus had never said.