3 på UL

3 på UL

På UL er det mange folk. iTro har møtt tre av dem og hørt litt om hva slags forventninger de har for UL og hva de tenker om temaet «Hellig».

UL 2014

Denne uka arrangeres UL i Kongeparken. Det er NLM ung som sammen med ImF-ung arrangerer festivalen, som varer frem til lørdag.

Knut Arild Espegren (19, t.h.) er på UL for første gang og forteller at han har gode foventninger. «Det er veldig godt å være her. Det er gode møter og gode seminarer. Det er ikke alltid man får med seg så mange møter hjemme, så det er gøy å treffe likesinnede folk. For min del er det veldig viktig å komme seg på UL eller forskjellige kristne arrangementer om sommeren.»

Sigurd Høyvik (22, t.v.) er med i årets Siembra-team og sier at «På vegne av Siembra håper jeg folk får øynene opp for misjon. Og at folk skal få et møte med Jesus.»

Silje Marie Andresen (19): «Jeg forventer at det blir gøy, at jeg forhåpentligvis blir enda litt bedre kjent med Jesus. Og at jeg får mye kleine minner som jeg kan le av til neste UL.

«Hva tenker du når du hører ordet ‘hellig’»?

«Vanskelig å forstå. Det er stort,» sier Sigurd.

Knut Arild forteller om at han nettopp hørte en andakt om at Gud er hellig, så det er noe han har tenkt litt på i det siste. «For oss mennesker som er så små så er det godt å tenke på at du har en Gud som er hellig og som er så mektig.»

«Hellig? Da tenker jeg på noe som er helt rent. Og som ikke tåler synd.» Silje Marie beskriver det som at en Hellig Gud i møte med mennesker er som to magneter med samme pole rettet mot hverandre. De støter hverandre bort.

«Hva syns du om at temaet er «hellig’»?

«Det er veldig bra!» Knut Arild mener fokuset fort kan bli på at Gud er en kompis som bare gir high fives. «Vi må fokusere på at han er hellig, og ikke som oss mennesker. Det er relevant for nåtiden. Vi har å gjøre med noe som er hellig.»

«Meget aktuelt. Det var fin timing. Det er ikke noe vi hører så mye om,» sier Sigurd.

Silje Marie syns det er et ambisiøst og vågalt tema. Hun syns det er bra at det blir tatt opp, for det er et viktig tema. Men hun er også spent på hvordan nyheten om en Hellig Gud vil virke på folk som ikke har hørt om Gud før. «Men det er veldig viktig, selv om det kan virke litt brått og skummelt.»

Foto: Solveig Bleka

UL 2014

Denne uka arrangeres UL i Kongeparken. Det er NLM ung som sammen med ImF-ung arrangerer festivalen, som varer frem til lørdag.