Ærlig jenteprat

Ærlig jenteprat

iTro har intervjuet Maria Celine som hadde seminaret ”helt ærlig jenteprat” på UL. Her er et lite innblikk av seminaret.

Tema

Tema for årets UL er «Til verdens ende».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.

iTro har intervjuet Maria Celine som hadde seminaret ”helt ærlig jenteprat” på UL. Her er et lite innblikk av seminaret.

Ærlig om livet

-Hvorfor ”ærlig jenteprat?”

– Jeg er veldig opptatt av å være ærlig om livet, fordi det er så lett at vi tenker at alle er glansbildene som vi ser. Det er ikke alltid folk har det slik de viser, og det er jeg opptatt av å snakke ærlig om. Gud tåler og vil at vi skal snakke ærlig, og i Salme 139 står det at Gud kjenner oss fult ut og at det er det beste utgangspunktet for livene våre.

– Vi sammenligner oss med hverandre

-Hva er det som har gjort deg så opptatt av disse temaene?

– Jeg kjenner meg igjen i det selv, men den største motivasjonen er at jeg hører om så mange som ikke har det bra. Hvor enormt vondt og hvor lang inn det stikker at du ikke føler at du strekker til eller har det bra med deg selv, eller at du aldri føler deg god nok som jente, som kristen, som kjæreste… Vi sammenligner oss selv med andre hele tiden, og så tror vi at ingen andre har det sånn, men sannheten er at vi alle sliter med dette på forskjellige måter – og da må vi jo prate om det! Jeg tror at livet sammen med Jesus er den beste løsningen for oss, fordi det aldri var meningen at vi skulle gå og bære på disse vonde tingene alene.

Våg å være annerledes

-Hvordan vil du oppfordre jenter til å leve ærlige liv?

– Velge å være annerledes enn de som ikke velger å leve etter det Bibelen sier, og tør å være ærlig om ting som er vanskelig. Ellers var det fem punkter som jeg tok opp på seminaret som jeg tror er gode utgangspunkt:

  • Bruk tid med Gud
  • Be the change: Ikke baksnakk!
  • Seriøs flørting
  • Be om tilgivelse
  • Vær ei god venninne!

Alt avhenger ikke av deg

-Hva tror du er den største utfordringen for unge jenter i 2017?

– Det er vanskelig å si en ting! Men jeg tror utfordringen er den samme for oss alle og det er at vi har for stor tro på oss selv som fører til at vi opplever at vi ikke strekker til. Det handler om samfunnet vi lever i; det har satt mennesket i sentrum. Vi har satt oss selv til Gud, og da vil det tilslutt falle sammen, fordi vi svikter oss selv. Vi tror at vi kan få til alt, og når vi ikke gjør det så raser alt sammen for det er ingenting som holder oss og så ender det opp med at vi ikke har noen verdi. Samfunnet legger opp til at alt avhenger av deg, bare du jobber godt nok, men det er ikke sannheten om oss!

Lev nær Gud

-Hvordan kan vi være jenter som ærer Gud med livene våre?

– Det er frihet i det å leve for noe annet enn seg selv. Da jeg ble frelst, så begynte et nytt liv sammen med Gud, og da fikk livet mitt en ny mening og, ja, da blir svaret mitt til alt det vi sliter med, at det beste livet vi kan leve er sammen med Gud. Når du lever nært Gud, vil livet ditt ære han, for da får han påvirke deg.

– PS! Selv om vi skal leve ærlige liv og være annerledes, betyr ikke det at vi skal snakke om alt i livet vårt til alle, men mer det at vi må innse at alle har en fasade og det er naturlig, men vi må bare vite i hodet vårt at det er ikke alt ved de menneskene vi ser.

Jonathan Moe

Tema

Tema for årets UL er «Til verdens ende».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.