Seminarer fra UL

Seminarer fra UL

Gikk du glipp av noen seminarer på UL? Eller er det noen du kan tenke deg å høre igjen? Da kan iTros podcast være løsningen!

UL 2012

UL 2012 ble arrangert31.juli- 4.august i Kongeparken, og hadde temaet "2012". iTro legger ut de seminrene vi har tillatelse til på vår podcast.

FREMTID – MYTER OG VIRKELIGHET 

Med Bjørn Hinderaker

Fremtiden har alltid fascinert, og det verserer et mylder av forestillinger om den. Populærkulturen leverer oss stadig nye fremtidsbilder, og mange av disse er ganske dystre. Gjennom kirkehistorien har det også blitt framstilt spekulative teorier om fremtiden, som har gitt opphav til strid og sekter. Men hva er egentlig det kristne «håpet»: «Himmelen» eller «oppstandelse»? Hvordan skiller dette håpet seg fra andre fremtidsbilder? Hva gjør det kristne håpet troverdig?

Last ned eller hør seminaret her

DISIPPEL 2012 

Med Knut Tveitereid

Først et par tiår etter Jesu himmelfart begynte disiplene å kalle seg kristne. Inntil da hadde alle som fulgte Jesus sett seg selv som disipler. Disippelbegrepet er et fett begrep med en utrolig historie og mange lag. Å utforske dette kan gjøre oss oppmerksomme på viktige og spennende sammenhenger som «vi kristne» kan ha lett for å overse.

I dette seminaret skal vi utforske disippelskapets historie og betydning og utfordre hverandre til etterfølgelse et par tusen år etter Kristus. Vi skal også forsøke å belyse noen farer som ligger og lurer. Stikkord: åndelighet og sosialt engasjement, bevegelighet og spenst.

Last ned eller hør seminaret her

BEING A LIVING TESTIMONY 

Indra Kubon og Jon Kjetil Fossli

Hva ville Jesus gjort? Skata? Indra er primus motor for ”Sunday Skate Ministry” som er et voksende arbeid blant ungdommer. Bli med på et livsnært seminar der han vil dele sin spesielle troshistorie med oss. Sammen med Jon Kjetil Fossli skal han snakke om Jesus, om det å være kristen og glad i idrett. Ta med deg skateboardet ditt og la deg inspirere av en av Indonesias råeste skatere! Kanskje får du lært deg noen flere fete triks. Dette vil du ikke gå glipp av!

Last ned eller hør seminaret her

LEV SAMLET! 

Med Valfrid Botnen og Sr. Anne Bente Hadland

Hvordan kan vi bevare retningen i livet, og samtidig holde fokus i en hverdag hvor vi utsettes for tusenvis av impulser? Hvordan kan vi takle de høye kravene som stilles til prestasjoner og livsstil? I dette todelte seminaret skal vi konsentrere oss om det å leve samlet – i kontakt med Gud, og i kontakt med vårt eget selv.

I: Jeg er – hvem er du? 

Med Valfrid Botnen

Valfrid stiller spørsmålet: Hvem er jeg, og hva bygger jeg min identitet på? Hun vil fokusere på det å være, ikke det å gjøre – å være elsket for den jeg er, ikke for det jeg gjør. Det vil være rom for noen enkle øvelser underveis.

II: Lectio divina – jeg fant dine ord og jeg åt dem 

Med Sr. Anne Bente Hadland

Sr. Anne Bente vil gi en innføring i lectio divina – en metode for bibellesning med røtter i klostertradisjonen. Under tittelen ”jeg fant dine ord, og jeg åt dem”, skal vi praktisere denne lesemåten som handler om å leve med Guds ord og av dem.

Last ned eller hør seminaret her

Du kan finne flere seminarer fra UL 2012 (i tillegg til masse annet bra) på iTros podcast!

Foto:wmbreedveld på flickr.com