Rise

Rise

Hvis du leter etter ei bok som utfordrer deg til å gå dypere i troen – her er den.

Lest

Rise – Tar du utfordringen?
Rachel og Jason Gardner
Lunde Forlag (2012)
203 s

Du kanlese et utdrag fra Rise, oghvis du liker det du leser kan dukjøpe boka hos lundeforlag.no.

Det er ikke et beskjedent mål de har satt seg, forfatterne av Rise. Rachel og Jason Gardner, som vanligvis jobber med tenåringer i Storbritannia, ønsker å lede leserne til større åndelig modenhet.

Gjennom et enkelt  og energisk språk, livsnære og ærlige eksempler, direkte og konkrete utfordringer fører de leseren gjennom en ganske omfattende forklaring av hva den kristne tro innebærer. Rise/i> kan oversettes til norsk med flere ulike ord. Det handler om noe som stiger, vokser, øker eller reiser seg. Rise utfordrer leseren til å ta Jesu kall til etterfølgelse på alvor. Det fører med seg et nytt liv i vekst.

Kanskje vil du bli overrasket over hvor mye du blir utfordret

Boka er bygget  opp i en naturlig rekkefølge. Den tar livet og den kristne troen på alvor når den plasserer mennesket i en verden full av løgn, med en Gud som inviterer til å gjenopprette det brutte fellesskapet. Reisen som begynner da har en pris, og det vil være ting som ønsker å hindre deg på veien, men oppdraget og belønningen er klar. Det er verdt å følge Jesus, og i troen på Jesus får du vokse i åndelig modenhet.

I hvert kapittel er det satt av egne avsnitt for tenkepauser. Rachel og Jason stiller de vanskelige spørsmålene, som både vi og andre spør oss. Og de gir svar.

Boka anbefales spesielt tenåringer, men uavhengig av hvor lenge du har fulgt Jesus er det godt å bli satt på sporet av hva det hele dreier seg om. Kanskje vil du bli overrasket over hvor mye du blir utfordret hvis du leser denne.

Eksempler fra boka:

«Du må nok spørre deg selv: Mener jeg alvor når jeg sier at jeg ønsker å følge Jesus? (…) Gud blir ikke sint, men det gjør ham vondt at de går glipp av så mye.» (Side 38)

«Å være en Jesu disippel innebærer å forstå at Jesus vet hvordan han lever livet ditt bedre enn du gjør det selv.» (Dallas Willard, side 80).

Du kan lese et utdrag fra Rise, og hvis du liker det du leser kan du kjøpe boka hos lundeforlag.no.

Foto: Lunde Forlag