Utradisjonelt ungdomsarbeid på Oppsal

Utradisjonelt ungdomsarbeid på Oppsal

- Jeg tror Young Life-arbeidet er grensesprengende fordi vi skaper personlige relasjoner med ungdommer i lokalområdet.

De som har vært innom iTro i løpet av de siste dagene, bør ha fått med seg at NLM Ung har arrangert en misjonskonferanse for ungdom denne helgen. Her har det blant annet blitt informert om hva slags misjonsarbeid NLM støtter. Et eksempel på et slikt arbeid, og som kanskje er litt annerledes enn det vanlige ungdomsarbeidet som foregår på bedehuset, er noe som kalles for «Young Life». Det drives blant annet på Oppsal og Sinsen i Oslo.

iTro er på besøk hos Øyvind Solberg og Kari Eklund Solberg, som er bosatt på Oppsal. Her har de bodd og drevet Young Life-arbeid i to år. Øyvind er leder for Young Life Oppsal, og ansatt av NLM Region Øst for å drive Young Life-arbeid på Østlandet, mens Kari er med som frivillig.

Trygge, voksne forbilder

Hva er egentlig Young Life?

– Young Life er en kristen organisasjon som driver med kontakt- og relasjonsskapende arbeid på blant annet Oppsal og Sinsen her i Oslo, og i over 100 land i verden. Vi ønsker å få personlig relasjoner til ungdommene som bor i lokalområdet, og kunne være forbilder for dem.

Øyvind er engstelig for at han blir i overkant formel, og Kari overtar ordet.

– Hvis jeg kort skal forklare hva Young Life er, så vil jeg si at vi søker vennskap med ungdom, og det å kunne være trygge, voksne forbilder for dem. Så kommer alt annet arbeid vi driver med som en følge av det.

– Kom hjem til meg, vær min venn

Hvorfor er Young Life-arbeid grensesprengende?

– Det er grensesprengende fordi det er relasjonsbasert. Vi sier ikke til ungdommene: «møt opp der eller der til et gitt tidspunkt», men heller: «kom hjem til meg, vær min venn, la meg være din venn”. Det handler ikke om planlagte arrangement, men et ordentlig vennskap, sier Øyvind.

Øyvind forteller at arbeidet ikke bare gir glede for ungdom på Oppsal, men også for seg selv. Han opplever at det er trosstyrkende, fordi man blir avhengig av Gud. Kari nikker samtykkende.

– For min egen del så har Young Life vært grensesprengende på den måten at det presser meg til å gjøre noe. Før hadde jeg det bare i kjeften. 25 år med tomprat. Men nå får jeg være en neste for ungdom her på Oppsal.

Men det å skulle skape en personlig relasjon, virker ikke som den smaleste sak i verden. Hvordan skal man egentlig gå frem? Når jeg ymter frempå med min usikkerhet, er Øyvind rask med å svare.

– Når sånt dukker opp svarer Kari ofte med et motspørsmål: Hvordan får du venner? Og jeg synes egentlig det er et godt svar. Det er ikke verre enn at man hilser på noen, tar en prat med de, og så finner man ut om man har felles interesser og god kjemi. Og så, etterhvert, kan det bli skapt ekte vennskap. Personlige vennskap.

Vennskapet avhenger ikke av tro

For å skape tettere relasjoner har også Young Life ulike arrangementer ungdom kan være med på. For eksempel arrangerer de noe som kalles for ”Campaigners”, som er en slags bibelgruppe. Young Life tar også med ungdommene på leir på høsten.

– Når vi arrangerer noe så inviterer vi de til å se en del av vårt liv. De får se troen vår. Så får det være opp til de om det er noe de har lyst til å være med på eller ikke. Om de velger å ikke ta i mot Jesus, så påvirker ikke det vennskapet vårt i det hele tatt, sier Kari.

Synes du dette høres ut som et spennende arbeid å være med på? Gå innpå younglife.no, og ta kontakt!