Hvorfor kan jeg ikke bare be alene?

Hvorfor kan jeg ikke bare be alene?

Hva er forbønn, hvem er forbønn for og hvorfor skal jeg få noen andre til å be for meg når jeg kan be selv? Dette er spørsmål mange lurer på, og som vi i iTro har stilt forbeder Rune Espevik.

Tema

Tema for årets UL er «Til verdens ende».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.

Hva er forbønn, hvem er forbønn for og når kan jeg gå til forbønn? Hvorfor skal jeg få noen andre til å be for meg når jeg kan be selv? Dette er spørsmål mange lurer på, og som vi i iTro har stilt Rune Espevik, som er med som forbeder på UL 2017.

Be for andre

– Hva er egentlig forbønn?

– Forbønn er at man ber for andre. Det man ofte forbinder med forbønn er at man går bort til en person eller forbeder og spør ”hei, kan du be for meg?” enten om noe generelt eller spesielt, men forbønn er også at man kan be for hverandre selv om man ikke er med hverandre eller er på samme sted.

Slik Bibelen framstiller forbønn skal det være helt naturlig for kristne å be sammen

– Hvorfor skal jeg som deltaker på UL gå til forbønn?

– Det handler ikke om at du skal eller må gå, for det er ikke noe obligatorisk, men slik Bibelen framstiller forbønn skal det være helt naturlig for kristne å be sammen. På UL har du en unik mulighet til å gå til forbønn flere dager på rad, så i stede for å fremstille det som noe du må, vil jeg heller invitere til forbønn. Det er 40 forbedere på hvert møte som er her for DEG! Nå har du en god mulighet – benytt deg av den!

Les også: Se UL2017 live!

– Hvorfor kan jeg ikke bare be alene?

– Det kan være at du synes det er utfordrede å be selv, og da er det fint å kunne si til en annen person ”dette tenker jeg på, kan du be for det?” så kan noen andre sette ord på en bønn for deg,- det er din bønn som andre ber for deg. Du kan komme med alt til forbønn, og Gud har sagt at vi kan ”mase” på han, og av og til kan det være litt fint å få noen andre til å være med å ”mase” litt på han for deg.

Legg fra deg tanker og bekymringer

– Hva møter jeg når jeg går til forbønn, her på UL?

– Det er et eget område i amfiet som er til forbønn og samtale, og der blir du møtt av to personer i gule vester som spør om du vil til forbønn eller samtale. Så blir du ledet videre til en ledig forbeder, der jenter blir sendt til damer og gutter blir sendt til menn. Forbederen hilser på deg, og spør hva du tenker på eller hva du ønsker å bli bedt for. Så står du åpen til å dele mye eller lite, men det kan være godt å snakke med noen og bli bedt for. Hvis du har noe som bekymrer deg eller noe som plager deg, kan det være godt å komme til en person som lytter og ikke forteller videre, der du kan få legge fra deg tanker og bekymringer hos forbederen, og lette litt på trykket.

Alle kan gå til forbønn

– Når kan jeg gå til forbønn og hvem er forbønn for?

– Du kan gå til forbønn når talen er slutt og frem til møtet er slutt, men hvis det er mye pågang så holder forbønn og samtale-området åpent så lenge det trengs. ALLE kan gå til forbønn og samtale! Fra den yngste til den eldste, deltaker eller leder. Alle er invitert!

Håkon Åreskjold

Tema

Tema for årets UL er «Til verdens ende».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.