Vil oppmuntre til mer bibellesing

Vil oppmuntre til mer bibellesing

- Jeg er veldig sjeldent redd for å være for bibelsk når jeg taler, fordi jeg har tillit til det som står i Bibelen.

UL2015

UL2015 er NLM ung og Imf-Ung sin ungdomsfestival som arrangeres denne uka i Randaberg Arena.

UL2015 er i full gang og på lørdag 1. august skal Christian Lilleheim tale over temaet «Jesus vil!».

Ettersom det kan være en noe vag tittel har vi spurt Christian: hva er det Jesus vil?

– Jesus vil det som er absolutt best for oss. I 1 Tim 2,4 står det at Gud er «Han som vil at alle skal bli frelst» og det er dette jeg skal tale over. Det hele tar utgangspunkt i en bibelhistorie om en spedalsk som kommer til Jesus med en tro på og en forståelse for at Jesus er Gud. Den spedalske sier, fritt sitert: «Hvis du vil, så kan du gjøre meg frisk». Jesus møter ham da med å si: «Jeg vil, bli frisk». Dette er måten Jesus møter oss alle, også i dag, når vi ber om kjærlighet, tilgivelse eller frelse. Og det er dette jeg vil tale om, kort fortalt.

Handler om tillit til Jesus

Jeg er imponert over Christian og påpeker at det kan være utfordrende å fortelle at Jesus vil alt godt og møter alle.

Christian svarer at det er sant, men etter å ha studert teologi, jobbet i en menighet og talt mye om Jesus, så har han fått stor frimodighet til å forkynne det som står i Bibelen.

Selv om det er radikalt, modig eller kan virke usannsynlig og lite relevant, så har han fått en tillit til at dersom man forkynner det som står i Bibelen, så kommer det aldri tomt tilbake. Man må ikke være redd for å forkynne det Jesus sier om seg selv, selv om det kan virke veldig radikalt. Bibelen kan forsvare seg selv dersom man slipper den løs.

En annen ting Christian brenner for, er å formidle at det å tro på Jesus ikke er noe intellektuelt. Troen er ikke noe som man må fatte, kunne eller forstå. Det å tro på Jesus handler om en relasjon. Det handler om tillit til Jesus. Og for å få tillit til noen, så må du kjenne dem.

Skal du bli så godt kjent med Jesus at du kan legge livet ditt i Hans hender, så er det to ting som er utrolig viktig: Man må lese i Bibelen og ha et kristent fellesskap. Det er her vi kan bli kjent med Jesus, lære om ham og stille spørsmål om ham. Christian forteller at han av og til kan bli litt sjokkert over hvor lite kristen ungdom leser i Bibelen. Ett av hans mål som ungdomspastor er å oppmuntre til mer bibellesing fordi det er Guds ord, Guds kraft til frelse.

– Kom på UL!

Etter en lang og god samtale spør jeg Christian om han vil legge til noe, helt til slutt.

– Ikke noe annet enn at de som ikke er på UL i år, må komme til neste år. Andre festivaler kan være interessante, morsomme, kjekke og spennende, men UL er en av få festivaler som virkelig kan forandre liv. Det er kanskje den viktigste festivalen i hele Norge. Og at det er veldig kjekt å være her, er jo bare en god bonus!

Thea Solberg

UL2015

UL2015 er NLM ung og Imf-Ung sin ungdomsfestival som arrangeres denne uka i Randaberg Arena.