Åpen for det overnaturlige

Åpen for det overnaturlige

- Hvordan hadde hverdagen til oss kristne vært om vi levde livene våre som om dette var sant? spør Andreas Furnes.

Kommentar

Andreas Furnes (23) kommer fra Godøy i Møre og Romsdal, studerer teologi og sitter i NLM ung sitt landsstyre.

Jeg tror på en overnaturlig Gud. En Gud som kan helbrede syke. En Gud som kan vekke døde opp til liv. En Gud som kan gå på vatnet. En Gud som kan stille stormen. En Gud som forsørger.

Ja, jeg tror på en allmektig Gud. Ingenting, og da mener jeg ingenting, er umulig for Gud.

Siden jeg er overbevist om at ingenting er umulig for Gud, er det jo naturlig at det viser igjen i hvordan jeg lever livet mitt. Hvordan kan dette se ut i mitt liv? Er det slik at folk kan se at jeg tror på en Gud som kan klare alt? Hvordan hadde hverdagen til oss kristne vært om vi levde livene våre som om dette var sant?

– Stol på at Gud kan helbrede han

I Apostelgjerningene kan vi lese om at Peter ber i Jesu navn for en mann som er lam, og han blir frisk (Apg 3,2-8). Peter stolte på at Gud kunne helbrede.

Vi kan også be i Jesu navn, og han er den samme i dag som på Peters tid. Når vi ser folk som er sjuke eller har andre plager, kan vi be i Jesu navn om at de må bli helbredet.

Jeg har bedt flere ganger for folk som er sjuke uten at de har blitt helbredet, men det betyr ikke at jeg skal slutte å be om det – ingenting er umulig for Gud! Hva gjør du når du ser en som trenger å bli bedt for? Stol på at Gud kan helbrede han.

– Ingenting er umulig for Gud

Gud kan også lede oss i hverdagen. Som for eksempel den gangen da jeg fikk en ny studiebibel i gave. Jeg hadde ønsket meg en slik bibel, og endelig fikk jeg den. Etter å ha brukt tid med Gud i bønn samme dag, følte jeg at Gud sa til meg at jeg skulle gi vekk den nye bibelen min til en kamerat. Jeg hadde ikke lyst, men valgte å stole på Gud.

For å gjøre en lang historie kort; jeg ga vekk bibelen min, og kompisen min ble veldig glad! Han hadde også lyst på en slik bibel. Det som gjør denne historien spesiell, er at dagen etterpå kom en venn bort til meg med en studiebibel som hun mente at jeg skulle få. Jesus sier «Gi, så skal dere få» (Luk 6,38a), uten at det betyr at vi alltid får på den måten vi tror. Vi kan uansett stole på at Gud kan lede oss.

Stort eller smått; Gud er til å stole på. Vi må bare våge å stole på han. Be til Gud om at han må vise deg hvordan du kan stole på han, både i det hverdagslige og i mer spesielle situasjoner. Vær åpen for, og ha tro på det overnaturlige. Ingenting er umulig for Gud!

Privat

Kommentar

Andreas Furnes (23) kommer fra Godøy i Møre og Romsdal, studerer teologi og sitter i NLM ung sitt landsstyre.