5 tips til kreative julegaver på lavt budsjett

5 tips til kreative julegaver på lavt budsjett

Selvsagt kan du lage bedre gaver selv enn de du får kjøpt i butikken! Det krever bare litt kreativitet.

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Med en liten dose kreativitet og planlegging trenger ikke julegaveprosessen bli verken dyr eller kjedelig! Her kommer noen forslag:

Egenprodusert jule-cd

Er du lei av de tradisjonelle jule-cdene? Ta saken i egne hender! Her er det lov å bruke de musikalske talentene man har eller skulle ønske man hadde.

Mobilen din er antagelig utstyrt med gode opptaks-apper, sånn at du kan lage dine egne versjoner av de kjente juleklassikerne på en helt ny måte! ”Trude plystrer julen inn” kommer kanskje ikke inn på de internasjonale hitlistene, men kan likevel fort bli årets favoritt blant dine venner og familie!

Det blir selvsagt ekstra personlig med et selvdesignet cd-cover. (Du kan finne inspirasjon her.) Er du virkelig storsinnet kan du legge til en bonusgave: En eksklusiv signering av cd-coveret når gaven er åpnet! For husk: En god gave er en der du byr på deg selv.

«Onkel Einar har mistet gebisset igjen. Stå over to runder mens du hjelper ham å lete»

Hjemmelaget gavekorthefte

Gavekort på tjenester er selvsagt en klassiker, og en veldig effektiv nødløsning når du under julemiddagen kommer på at du har glemt gave til søstera di.

Sett sammen en liten bunke med gavekort på store eller små tjenester, som du legger i en gavekonvolutt. ”Gavekort på et 5 minutters motivasjonskurs”, «Gavekort på én times shoppinghjelp» eller ”Gavekort på valgfritt godnatt-eventyr, lest med innlevelse og lydeffekter” kan bli overrasende populære, til tross for at det ikke har kostet deg en krone.

Spesialutgave av Monopol

En personlig utgave av spillet Monopol kan også bli en stor romjulsfavoritt! Bytt ut de kjente gatene fra originalspillet (som du sikkert finner liggende på loftet) med lokale gatenavn fra boligområdet til den du vil gi dette i gave.

Den viktigste jobben gjør du likevel når du lager sjansekortene, her har du lov til å være kreativ. Ta gjerne utgangspunkt i virkelige hendelser. ”Onkel Einar har mistet gebisset igjen. Stå over to runder mens du hjelper ham å lete” eller ”Du har knust naboens rute. Betal 3000 kroner for å erstatte ruta”. Garantert suksess!

Finn frem en bunke gamle aviser, klipp ut ordene du trenger og lag et kunstverk!

Et heltedikt basert på nødrim-prinsippet

Ved hjelp av nødrim-nettsider som rimord.com har veien aldri vært kortere til å lage flotte dikt. De fleste dikt kan nå skrives på få minutter.

Hva med et heltedikt til den du skal gi gaven, der du hyller henne med store ord? Eller et dikt om hvordan det neste året hennes kommer til å bli? Det er heller ikke unaturlig å flette inn i diktet hvor flink du selv er til å skrive dikt. Det blir satt pris på.

For estetikeren

Kanskje vil du gi en mer estetisk julegave, som kan fungere som pynt? Muligens har du sett filmer der skurkene har laget trusselbrev med krav om løsepenger eller lignende ved å klippe ut ord fra forskjellige gamle aviser og lime dem sammen i en ny rekkefølge på et ark. Hvorfor skal slike kreative ideer alltid være forbeholdt de onde?

Denne kunstmetoden kan heldigvis også kunne brukes i det godes tjeneste. Finn frem en bunke gamle aviser, og klipp ut ordene du trenger for å lage et kunstverk! Du kan for eksempel sette sammen ordene til bibelvers, et visdomsord eller et sitat. Førsteklasses veggpryd, med en personlig touch!

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.