Gud i mitt liv

Gud i mitt liv

Hver dag finner jeg nye sider av Gud i mitt liv. Det er ganske kult!

Kommentar

Denne kommentaren er skrevet av Eva Thingbø.

Hvor er Gud i mitt liv? De siste to årene har jeg tenkt veldig mye på dette, og vet du hva? Hver dag finner jeg nye sider av Gud i mitt liv. Det er ganske kult! Etter hvert som jeg bruker mer tid sammen med Ham, blir jeg også bedre kjent med Ham.

Akkurat som når  du blir kjent med en person. Det nytter ikke å bare tenke på personen eller å si «hei» innimellom, men du må faktisk bruke tid sammen med vedkommende. Etter hvert vil du kanskje finne ut at dere kanskje ikke er enige i alt, og noen ganger kan du bli såret. Men vennen din vil bry seg om deg og ønske det beste for livet ditt.

Noen ganger virker det som om Gud er langt borte

Gud er mer  enn bare en venn. Han elsker deg høyere enn vi noen gang kan fatte, ja, faktisk med en uendelig kjærlighet! Men noen ganger virker det som om Gud er langt borte, slik som en venn som har såret deg, men sannheten er at Han ser deg også da. «Også når du sier at du ikke ser ham, så ser Han nok din sak og du må vente på Ham» (Job 35,14). Han har lovet å aldri gå bort fra deg.

Som mennesker skal det ikke så mye til før vi trekker oss bort fra Gud, enten det er noe vi har gjort, tenkt eller at det har gått lang tid siden sist vi satte oss ned med Gud. Da er det lett å tenke «hvorfor er Gud så langt borte?». Vet du, det er faktisk vi som er langt borte fra Ham.

Om dutar tusen skritt bort fra Gud, så er ikke veien like lang tilbake

Slike ganger syns  jeg det er godt å sette meg ned og tenke på livet mitt, slik det har vært og slik det er. «All god gave … kommer ovenfra, fra lysenes Far» (Jak 1,17a). Gud er faktisk i de små tingene i hverdagen som vi setter pris på og som gir oss glede; interesser, familie, venner, gode gjerninger og ord.

Til mer tid en bruker sammen med Gud, dess mer vil vi lære Ham å kjenne. Hvordan Han snakker til deg og hvordan Han påvirker livet ditt. Når du henger mye sammen med en person smitter noen av din venns sider over på deg. Bruk tid med Gud og la Ham smitte deg!

Du tenker kanskje  at dette er lettere sagt enn gjort, men vit at om en tar tusen skritt bort fra Gud, så er ikke veien like lang tilbake. Vi trenger bare å snu oss og se på Han, så står Han der med utstrakte armer.

Hvor er Gud i ditt liv?

Foto: Moyan_Brenn på flickr