I Guds hender

I Guds hender

Det er skummelt å legge alt i Guds hender. Spesielt hvis vi ikke er vant til å gjøre det.

Kommentar

I kommentarspalten gir forskjellige iTro-skribenter deg sine tanker om opplevelser, nyheter, ting de tenker på, eller aktuelle ting som skjer rundt oss.

Simeon Ottosen er 18 år, kommer fra Spydeberg og går nå siste året på Drottningborg VGS.

Har du noen gang vært ordentlig stressa fordi du ikke aner hva den neste dagen, den neste måneden, eller enda verre, hva det neste året bringer?

Eller hva slags  utdannelse du skal ta, hva slags du jobb skal få, eller i det hele tatt hva som er planen for livet ditt? Da er du ikke alene.

Stol på Herren av hele ditt hjerte, støtt deg ikke til din egen innsikt!

Mange kristne bruker  mye av tiden sin på å gå rundt å uroe seg over hva morgendagen vil bringe. Dette til tross for at Bibelen er stappfull av vers som sier at dette er unødvendig. Et eksempel på dette er i Filipperne 4,6 der det står: «Vær ikke bekymret for noe!»

Så hvorfor er det vi stresser så fryktelig? Joda, i dagens samfunn er det press fra alle kanter til hvordan vi skal oppføre oss, hva vi skal bruke tid på og til hva vi skal oppnå. Alt fra familien til massemedia kan være med på å gi oss press. Det er mye som må gjøres, og døgnet skulle helst hatt flere timer. Da er det egentlig ikke så rart at vi stresser og bekymrer oss.

Men der Bibelen snakker om at vi ikke skal bekymre oss, snakker den også om at Gud har en plan for livet vårt, og at han skal veilede oss. I Ordspråkene 3, 5-6 står det: «Stol på Herren av hele ditt hjerte, støtt deg ikke til din egen innsikt! Tenk på ham hvor du enn ferdes, så gjør han stiene dine jevne.»

Vi har ønsker for hvor vi vil gå, og legger derfor ikke veien i Herrens hånd

Problemet er bare  det at det ikke alltid er like lett å skjønne hva Gud sin plan egentlig er. Ofte kan det virke som om han er langt borte, eller at han ikke taler til oss i det hele tatt. Det har i hvert fall jeg selv erfart. i Jesaja 55, vers 8 står det: «For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren».

Hvis Gud og vi mennesker har forskjellige tanker om ting, er det kanskje ikke så rart at det kan virke som om Gud ikke leder oss – hvertfall ikke dit vi vil selv. Og det er kanskje det største problemet. Vi har ønsker for hvor vi vil gå, og legger derfor ikke veien i Herrens hånd. Det kan skje bevisst og ubevisst. Uansett så er mulighetene store for at vi ikke ender der det var meningen at vi skulle ende.

For det er  jo skummelt å legge alt i Herrens hender – spesielt hvis du ikke er vant til å gjøre det. Da er det godt å tenke på at vi har en umåtelig god far, som bare er kjærlighet. I Jeremia 29,11 står det: «For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.»

Selv om det kan være vanskelig å legge alt i Guds hender, vil Han altså det aller beste for oss. Da er det kanskje greit at Gud tar styringa, likevel.p>

Foto:© southmind – Fotolia.com