Kristne på sjekker´n

Kristne på sjekker´n

Å bli kjent på den måten.

Forhold

På onsdagene i oktober kan du på iTro lese saker som har med forhold å gjøre.

De fleste av oss drømmer om å finne en å dele livet med, og det er ikke til å stikke under en stol at vi er på sjekkernen gang i blant.

Det er derimot ikke sagt at det alltid er like lett å vite hvordan en skal gå fram for å bli kjent med noen på den måten; noen ganger går det (kanskje overraskende) smooth, men andre ganger virker det helt håpløst å nå igjennom, og det hele koker ned til en stor, seig grøt av frustrasjon. Uten å være en ekspert på feltet, vil jeg dele noen tanker om hvordan vi som kristne kan forholde oss til sjekking.

«Ved å tviholde på en del ‘forhåndsbestilte’ egenskaper, kan vi ende opp med å gå glipp av å bli kjent med et flott menneske»

Vi har som regel noen kriterier vi ser etter – ja, kanskje en hel liste av egenskaper vi ønsker hos den andre. Det er naturligvis viktig å ha felles verdier, forvente at den andre er ærlig, omtenksom og har et ønske om å behandle oss vel, men ved å tviholde på en del ”forhåndsbestilte” egenskaper, kan vi ende opp med å gå glipp av å bli kjent med et flott menneske. Når vi tør å endre sjekk(e)listen underveis, kan vi bli positivt overrasket og erfare at vi setter pris på andre ting enn vi forventet.

Det er ingenting som tilsier at et forhold der jenta tar initiativ, ikke skal fungere like godt som et der gutten tar initiativ. Gutten kan være en skikkelig mann og leder, selv om det er jenta som tar det første steget. Gutter tror ofte at jenter er uinteresserte når de ikke viser interesse eller iniativ, og de tørr dermed ikke ta initiativ selv. Da kan det være greit at jenta tar kontakt og sier ”her er jeg” (merk: dette betyr ikke at dere gutter skal gå rett hjem å legge dere på sofaen og bare vente på at meldingene skal tikke inn!).

«Gud kjenner våre lengsler, frustrasjoner, suksesser og nederlag, og han har lovet å være med»

Som kristne er det kanskje lett å føle et ekstra press på å lykkes i kjærligheten, og vi ender av og til opp med å lete etter en ektefelle under hver en stein og rundt hvert et hjørne. Er det lov å sjekke/date hvis en ikke umiddelbart er sikker på om den andre er ens fremtidige ektefelle? Ja. Selv om du for øyeblikket ikke er klar for å stupe inn i forlovelse, ekteskap, hus med stakittgjerde og barneoppdragelse med den andre, så er det helt i orden å tilbringe tid sammen, simpelthen for å bli kjent. Bruk visdom og omtanke i møte med den andre, men ikke glem å ha det gøy sammen.

Til slutt: vi har en Far som vet hva som er best for oss, også når det kommer til sjekking og valg av kjæreste. Vi får be til Han som er den beste og klokeste rådgiveren, og vi kan stole på at han ordner det som er best for oss. Gud kjenner våre lengsler, frustrasjoner, suksesser og nederlag, og han har lovet å være med. Alltid.

Ill.foto: Nicki Varkevisser på flickr

Forhold

På onsdagene i oktober kan du på iTro lese saker som har med forhold å gjøre.