En søken etter tilfredsstillelse

En søken etter tilfredsstillelse

Det ligger i vår natur å jage etter å få våre behov tilfredsstilt, men hvordan finner vi en sann tilfredsstillelse?

Tema

Tema på iTro i oktober er «iSamfunnet».

Vi jager alle etter å få våre behov tilfredsstilt. Det ligger til grunn i vår natur å gjøre det, og samfunnet stiller villig opp for å møte våre behov. Tingen er at vi aldri vil bli fornøyde før vi finner vår tilfredsstillelse i Gud.

Det kan være behovet for å bli underholdt, å finne en form for tilfredsstillelse gjennom film eller bøker. Det kan være materielle goder, en ny iPhone eller den jakken som alle har. Det kan gjelde mat, det kan gjelde arbeid, karakterer. Vi kan søke tilfredsstillelse gjennom ferier, sosiale happeninger, eller gjennom relasjoner.

«En gulrot foran nesa»

Ikke misforstå meg, dette er ikke ting som er galt i seg selv. Men dersom det er slike ting vi jager etter for å fylle vårt dypeste behov for tilfredsstillelse er det ikke annet enn en gulrot foran nesa. Gud har gitt oss mer enn vi trenger, mer enn nok til å kunne leve godt. Mange av dere som leser dette har sikkert både egen pc og smarttelefon og får mat å spise hver dag. Likevel søker vi alltid etter mer.

Vi kan se på hva Kong Salomo beskriver i Forkynneren 2. Han bygde store hus, vinmarker, hager og parker, og lagde dammer for å få frodige trær. Han kjøpte seg slaver og slavekvinner, og skaffet seg mer storfe og småfe enn noen andre i Israel. Han samlet seg sølv og gull, og fikk tilfredsstilt sin lyst av kvinner. Han ble en stor og mektig mann, og nektet seg ikke noe han ville ha.

«Det var et håpløst jag etter vinden»

Men dette var hva han kom frem til: “Så vendte jeg blikket mot alt mine hender hadde gjort, alt jeg hadde samlet ved mitt arbeid. Og se, alt var like forgjeves som å gjete vinden. Det er ingenting å vinne under solen.” (Fork. 2:11) Det var et håpløst jag etter vinden.

Salomon konkluderer med at alt er en gave fra Gud. Det er godt å unne seg gode ting, men også dette kommer fra Guds hånd. Våre jordiske goder er bare våre en kort tid mens vi lever, før de blir overgitt til andre. Men ingenting kan skille oss fra Guds kjærlighet i Jesus Kristus.

«Handler om å finne Jesus, som frelser men også som en som kan tilfredsstille våre dypeste behov»

Det hele handler om å finne Jesus, som frelser, men også som en som kan tilfredsstille våre dypeste behov. “Så skal min Gud, som er så rik på herlighet i Kristus Jesus, gi dere alt dere trenger.” (Fil 4:19) Vår identitet og bekreftelse er å finne i Kristus, ikke hos mennesker. Mennesker jager etter suksess, men vi vil aldri oppnå det, vi vil alltid ha mer. Gud ser ikke på hvor mye suksess vi oppnår, han elsker oss like mye uansett. Ingen ting vi gjør kan få Ham til å elske oss mer, eller mindre.

En søken etter å bli tilfredsstilt i Kristus, er en sunn søken etter tilfredsstillelse. Konkret gjennom å bruke tid med ham i Bibel og bønn. Gud vet akkurat hva vi trenger. “Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.” (Matt 6:33)

Tema

Tema på iTro i oktober er «iSamfunnet».