Med vennegjengen som rettesnor

Med vennegjengen som rettesnor

Det kan være en fare hvis det kristne fellesskapet vårt ikke følger det Jesus sier, og vi gjør som dem heller enn å følge Jesus.

Kommentar

I kommentarspalten gir forskjellige iTro-skribenter deg sine tanker om opplevelser, nyheter, ting de tenker på, eller aktuelle ting som skjer rundt oss.Denne gangen handler det om tv.

Presentasjon av dagens skribent:Jeg heter Simeon Ottosen, er 18 år og kommer fra Spydeberg i Østfold. Jeg flytta til Drottningborg VGS når jeg skulle begynne på videregående, og går nå siste året der.

Fellesskap er en fin ting. Fellesskap kan gjøre deg trygg, få deg til å føle deg inkludert, det kan gi deg selvtillit og en hel masse annet.

Uten et solid , kristent fellesskap hadde vi fort fått det vanskelig med å holde fast på troa i møte med det sekulære. Allikevel kan det være lurt å være bevisst på at alt et kristent fellesskap fører med seg, ikke udelt er positivt.

Så slår jeg meg til ro med det, og tenker at Jesus må ha ment det på en annen måte

Jeg er selv  veldig glad i det kristne fellesskapet jeg er en del av. Det å ha et slikt fellesskap er spesielt nyttig når jeg trenger råd om alt fra hverdagslige ting, til bibelvers jeg synes er utfordrende.

Et eksempel på et slikt bibelvers, er når Jesus snakker til en stor folkemengde i Lukas 14, vers 33. Han sier:«Slik er det altså: Ingen av dere kan være min disippel uten å gi avkall på alt han eier.»

Dette er uten tvil et utfordrende, og nærmest skremmende bibelvers. Hvis vi vil følge Jesus så må vi gi avkall på bekvemmeligheter vi trives så godt med. Kanskje må vi gi avkall på blant annet rikdom, og kanskje også karrieren og den geniale planen vi hadde lagt for livet. Det kan være tøft!

Det er på  dette tidspunktet jeg begynner å se meg rundt, og lete etter utveier fra dette urovekkende budskapet. Jeg ser på det kristne fellesskapet jeg er en del av, og ser at der finnes det folk som ikke følger det Jesus sier. Som ikke gir avkall på bekvemmelighetene sine. Så slår jeg meg til ro med det, og tenker at Jesus må ha ment det på en annen måte, eller at det Jesus sa ikke er «dekkende» for hvordan vi lever i samfunnet i dag. Jeg er garantert ikke alene om å tenke slik. Det er nettopp derfor slik tenkning er så farlig.

I verste fall er vi på vei mot en kristen tro der vi former Jesus til en versjon som passer oss bedre

For hvis Jesu  ord og Bibelen ikke lengre er veilederen eller rettesnoren for livet vårt, hva slags kristendom står vi igjen med da? Hvis vi ikke følger vår syndfrie frelser, men heller følger andre, syndige mennesker rundt oss, hvor kan vi være på vei hen?

I verste fall er vi på vei mot en kristen tro der vi former Jesus til en versjon som passer oss bedre. Vi får han til å passe inn i vårt bilde, slik vi vil ha han. Men en slik Jesus møter vi ikke i Bibelen.

Jesus sier i  Lukas 9, vers 23: «Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og hver dag ta sitt kors opp og følge meg.» Skjer dette i ditt kristne fellesskap? Eller har dere slått dere til ro med en tro på Jesus der hans radikale budskap blir dysset ned, forsøkt forklart bort, eller bare ikke snakkes om i det hele tatt?

I så fall kan det være på tide med en forandring.

Foto: Leland Fransisco / flickr.com