Jesus vs Mammon

Jesus vs Mammon

Møt Mammon. Han vil gi deg penger, rikdom og suksess – livet ut!

Jesus vs …

Tidligere i denne serien:
Jesus vs Satan
Jesus vs Buddha
Jesus vs Muhammed
Jesus vs Nissen

Her kan du lese mer om hva Bibelen sier om penger. Eller du kan høre denne talenom Gud og Mammon som ble holdt i Misjonssalen Oslo i høst.

Mammon vil gi deg rikdom. Han mener du fortjener alt du vil ha, og at å skaffe seg dette bør være målet ditt i livet. Han vil at du skal ha mer. Han vil hjelpe deg å få tak i så mye som mulig. Du fortjener det, og dette er det beste for deg.

" Flere ting – mer glede !" er mottoet hans, og det virker jo logisk. Mammon kan ta deg med steder du aldri kunne drømt om å komme uten ham. Et liv med Mammon gir deg rett og slett mulighet til et liv i sus og dus!

Det er nesten så Mammon virker for god til å være sann. Jeg får nesten en følelse av at det er et eller annet som ikke blir sagt?

Det er ikke det en eier, som gir liv

Dersom rikdom eller  penger hadde vært en person, kunne han vært kalt Mammon, eventueltMaterialismen. Og Jesus snakker faktisk litt om denne Mammon. Men Jesus er ikke så positiv som man kanskje kunne tro. Han omtaler Mammon som en konkurrent, og som en forfører. "Ingen kan tjene to herrer", sier Jesus i Matt 6,24, "Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon".

Og Jesus viser mammons svakhet. I Luk 12 forteller han en lignelse om en bonde hadde hatt en god avling. Nå var det eneste problemet han så hvor han skulle få plass til denne avlingen sin. Han måtte bygge ut. Ting så bra ut. Nå kunne han slå seg til ro, spise, drikke og være glad! Men Gud sa:

quot;Uforstandige menneske! I  natt kreves din sjel tilbake. Hvem skal så ha det du har samlet?" Slik går det med den som samler skatter til seg selv og ikke er rik i Gud, fortsetter Jesus.

For dette er problemet til Mammon. Han kan gi deg mange ting i dette livet, men når du møter døden har han ikke gitt deg noen ting.

"Det er ikke det en eier, som gir liv", sier Jesus, "Selv om en har overflod" (Luk 12,15).

Mammons gleder tar slutt når du dør

Materialisme kan virke  bra. Men det er ikke det beste. En kamerat av meg har sagt at ”Det nest beste er det bestes verste fiende.” For blir vi fornøyd med det nest beste, slutter vi å bry oss om det beste. Og det finnes noe mye bedre enn materiell rikdom. Og Jesus vil gi deg det – evig liv!

Dersom du tjener Mammon, havner Gud på andreplass. Og tjener du Gud, blir Mammon mindre viktig. Du kan ikke tjene dem begge.

Jesus ber oss derfor velge.

Mammon  vil gi deg alt i dette livet. Men hans gleder tar slutt når du dør.
Jesus  gir deg evig liv. Han gir deg altdu trenger – i dette livet, og også når det tar slutt.

Foto:@Doug88888 på flickr