Herrens tjenerinne

Herrens tjenerinne

Jenta som fikk oppleve Guds under.

Bibelske personer

Bibelen er full av personer som vi har hørt mye og litt mindre om.

I denne serien møter du noen av disse menneskene i en litt annerledes setting enn du kanskje forventer.

Ung og lovende, totalt normal og ordinær jente, forlovet med kjæresten. Sikkert lykkelig over det. Et tilsynelatende A4-liv.

Det ordinære ved hennes liv bryter da erkeengelen Gabriel besøker henne, og Maria får beskjeden om at Den Hellige Ånd skal komme over henne. Hun, av alle, skal bli mor til hele verdens frelser. Det er høyst sannsynlig at dette ikke var en del av hennes fremtidsplaner. Snakk om å føle seg liten. Enhver kunne blitt blåst av pinnen av en sånn beskjed.

Jeg er Herrens tjenerinne. La det skje med meg som du har sagt

Men Maria beholder  fatningen, og responderer med: «Jeg er en Herrens tjenerinne. La det skje med meg som du har sagt» (Luk 1, 38). Det får meg til å tenke: Hvordan hadde jeg respondert hvis Gud hadde kalt på meg, til en oppgave i mitt liv, som virket litt for stor? Hvor kjapt hadde motargumentene kommet?

Marias tro til Gud resulterer i en trofasthet, og det ser ut til at hun lar motargumentene ligge.

Gud vil og kan gjøre store ting med mennesker

Evangeliene understreker at  Maria var jomfru. Det hun opplevde kan derfor trygt kalles et under. Dette underet skiller seg ut fra det meste vi opplever i vår hverdag. Undere i våre liv og i vår tid kan lett oppleves som mindre betydningsfulle ved sammenligning. Ihvertfall mindre synlige. De er ikke mindre viktige eller gyldige av den grunn. Gud vil og kan gjøre store ting med mennesker. Engelen Gabriel viser også dette til Maria, idet han forklarer til henne: «For ingenting er umulig for Gud» (Luk 1, 37).

Maria er et forbilde for menneskeheten. Hun disponerer seg selv, og til og med sin kropp for Gud. Hun er et visuelt bevis på at Gud vil bo i oss mennesker. Hvor mye er du villig til å disponere?

Foto: More Good Foundation på flickr