Favoritt

Favoritt

Å kunne bibelvers utenat er mer enn skrytemateriale.

Når jeg ser tilbake på mitt kristenliv, med alle dets topper og bunner, er det særlig et bibelvers som jeg stadig er blitt minnet på. Salme 37,5: ”Legg din vei i Herrens hånd. Stol på han, så griper han inn.”

Dette bibelverset ble  jeg introdusert for på mitt første vitnemøte, og han som vitnet snakket om dette som sitt favorittvers. Samtidig lærte han meg en enkel huskeregel, nemlig at den ideelle kroppstemperaturen er 37,5 °C og at Salme 37,5 er det som trengs for å holde en ideell temperatur i ditt åndelige liv. Kanskje en banal og enkel huskeregel, men nå har den i hvert fall fungert for meg i omtrent ti år. Og det er vel sånn huskeregler skal være?

Verset har dukket opp gang på gang i mitt liv

Verset har dukket  opp gang på gang i mitt liv, og nå senest var det lovsangen ”Hjerteslag” som minnet meg på disse ordene. Andre ganger har det vært andakter, taler eller bibelvers på bursdagskort. De gangene Salme 37,5 har kommet best til nytte er i situasjoner der jeg har vært nødt å ta noen vanskelige valg. Når jeg har slitt med de berømte valgets kvaler, har det vært en stor trøst når jeg igjen har funnet frem til løftet om at Gud vil ordne opp for meg, om jeg bare våger å stole på ham.

Noe annet som er fint med et slikt vers som stadig dukker opp, er du hele tiden finner nye ting ved det. Betydningen av ordene som er brukt, for eksempel at det like gjerne kun stått ”rull over din vei i Herrens hånd”, noe som sier meg at du i enda større grad gir Gud kontrollen. Eller at du oppdager hva det faktisk betyr i praksis å stole på Gud med dine valg.

Gleden av å ha et bibelvers som du kan kalle ditt favorittvers kan være stor

Bønn

Gud, lær meg å stole på deg.
Gi meg mot til å våge gi deg kontroll i mitt liv. La meg se din plan for meg, og styrk meg til å følge den.
Amen.

Alt dette har  ført til at jeg gjerne sier at Salme 37,5 er blitt mitt favorittvers. Det er verset jeg først går til om jeg skal dele noe, det jeg først kommer på om jeg skal skrive en hilsen og det verset jeg først tenker på når jeg trenger trøst. Gleden av å ha ett eller flere bibelvers som du kan kalle ditt favorittvers, kan være stor. Har du et? Eller vil du ha et? Let i bibelen, strek under det og lær deg det utenat. Da vil det ligge i tankene dine og dukke opp i passende situasjoner.

__________________________________________________________________