Rachel Chan – Go

Rachel Chan – Go

Pastordattera serverer jordnær tenåringspop med solid innhold.

Hørt:

CD:
Rachel Chan – Go
in:ciite/EMICMG

Rachel Chan er dattera til den (foreløpig) mer kjente Francis Chan. Du har kanskje hørt om han, som amerikansk pastor og forfatter av boka Crazy Love (les iTros anmeldelse av den HER). Eller kanskje du har hørt på han – mange av talene hans er tilgjengelige som podcast.

Men nok om  ham. Nå er det altså dattera hans det gjelder. Eller i alle fall en av dem (han har fire. Pluss en sønn). Rachel Chan er 16 år gammel, og helt klart sin fars datter. For dette er en ungdom med et tydelig vitnesbyrd og engasjement for Jesus.

En typisk amerikansk sekstenåring

Men samtidig er hun en typisk amerikansk sekstenåring. Og det er kanskje mest av alt det Go handler om. Rachel nærmer seg evangeliet på en måte som gjør det tilgjengelig for tenåringer som henne selv. Hun synger om hva hun synes er ”lame” og om at gutter jammen må ta like godt vare på henne som pappaen hennes gjør (det er delvis en metafor, men ikke bare).

Go er typisk  amerikansk tenåringspop – men mer i visesjangergata enn i rockestjernegata. Det er gitar- og pianobasert pop (Rachel spiller begge deler), søtt, liketil og sjarmerende. Og så – plutselig – dukker det opp en aldri så liten rap av selveste pappa Francis også. Morsomt.

Rachel selv synger pent og pyntelig, med en fin og uskyldig vokal som absolutt er hyggelig å høre på. Men man merker at hun bare er seksten – det er mye potensiale, men med enda et par år i ryggsekken og noen ekstra timer hos sangpedagog kan hun forhåpentligvis hente ut enda et hakk mer dybde og kraft. Og da snakker vi en artist som vi kommer til å få høre mye av.

Er du tenåring  og liker pop – med andre ord, liker du Disney-artister som Selena Gomez, Miley Cyrus og den nykronede People’s Choice Awards-vinneren Demi Lovato, kommer du til å like Rachel Chan.

Reflekterte og jordnære tekster

Og da kan jeg love deg at Rachel har mer bra å fortelle deg enn noen av Disney-jentene. For budskapet hun synger om er både viktig og formidlet gjennom reflekterte og jordnære tekster.

Go er en  god plate om Jesus, selvbilde og alt annet en tenåringsjente (eller gutt) tenker på. Og Rachel Chan har nok enda mye mer å komme med i årene som kommer. Men først skal hun blant annet turnere litt med Rend Collective Experiment – deres nye plate kunne du for øvrig lese en anmeldelse av i forrige uke.

Foto: in:ciite/EMICMG

_________________________________________________________________