Mislykka radikalitet

Mislykka radikalitet

Kristendommens kjerne er at mitt og ditt eneste håp for evigheten ikke er vår innsats for Jesus.

Kommentar

Denne kommentar er skrevet av Ingvald Andre Kårbø (31).

Jeg er over gjennomsnittet interessert i kirkehistorie. En av grunnene til dette er at jeg er overbevist om at vi kan lære veldig mye av de menneskene som har levd før oss. En av de personhistoriene som har gjort et sterkt inntrykk på meg er historien om John Wesley.

Det så ut som han tok kristenlivet på alvor

John Wesley levde for rundt 300 år siden i England. Mens han studerte begynte John en gruppe sammen med noen av sine nærmeste, der de skulle holde hverandre ansvarlig for å ta kristendommen på alvor. De avga løfter på å leve hellige liv. De skulle bruke tid i bønn. Hver dag ble tre timer satt av til bibellesing og lesing av kristne bøker. De var opptatt av arbeid blant fengselsfanger. John ble også misjonær og reiste etter hvert til Amerika. På utsiden så alt ut til at John var en virkelig radikal kristen. Det så ut til at han tok kristenlivet sitt på alvor. Men sannheten var en annen.

Rett forhold til Gud?

Før John skulle reise tilbake til England møtte han noen kristne som førte til at han begynte å tenke over livets store spørsmål: Var han egentlig frelst? Var han egentlig en sann kristen? I tiden som kom måtte John erkjenne at han egentlig ikke hadde et rett forhold til Gud. Han prøvde igjen og igjen å ta seg sammen og leve godt, men sviktet igjen og igjen. Så skjedde det en dag at han var på et møte og hørte en tale. Da fikk han åpnet opp øynene sine for at Jesus hadde elsket han, gitt sitt liv for han, og ville gi han del i sin fullkomne tilgivelse. Det ble tydelig for John at kristenlivet ikke handlet om hva han skulle gjøre for Jesus, men hva Jesus hadde gjort for han!

Tror du dette?

Denne historien tror jeg egentlig er veldig aktuell fortsatt. Hva er det kristendom handler om? Hva er fundamentet for din tro? Hvis din tro handler om hva du gjør og vil gjøre for Jesus, så må jeg skuffe deg. Det er ikke en sann kristendom, men et selvbedrag. Du kan ha en enorm liste med aktiviteter og møter du deltar på, men til liten nytte. Da er det med deg som med John – det kan se fint ut på utsiden, men en har egentlig ikke forstått hva det i bunn og grunn handler om. Bibelens budskap er at kristendommens kjerne er at mitt og ditt eneste håp for evigheten ikke er vår innsats for Jesus. Det er det Jesus har gjort for oss. Jesus har tatt på seg alle våre synder og betalt for dem. Jesus tok på seg din synd, for at du ved han kunne bli skyldfri. Tror du dette?

2.Kor 5:21 – ”Han som ikke visste av synd, har han gjort til synd for oss, så vi skal bli rettferdige for Gud i han.”

Kommentar

Denne kommentar er skrevet av Ingvald Andre Kårbø (31).