En skole i livet

En skole i livet

Etter Bibelskolen Fjellhaug, reiste både Elisebet og Maria ut med TeFT og fikk brukt det de hadde lært i praksis.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» og «Ut i Norge» er to av dem.

To jenter på 21 år koser seg med boller og kakao på feitetirsdag. Hun ene jobbe på bakeri og har tatt med deilig brød til intervjuet. De er begge studenter i Oslo. Begge har også gått på Bibelskolen Fjellhaug, og så vært med på et TeFT-program.

Maria Svenneby gikk et halvt år på musikklinja på bibelskolen, før hun gikk andreårslinja TeFT-Norge. Hun og tre andre jenter bodde på Bjorli, og var med i kristent arbeid der, i fjor. Elisebet Aarseth gikk idrett, friluft og Bibel-linja (nå KRIK) på bibelskolen, før hun og tre klassekamerater reiste til Indoneisa som TeFT-volontører.

– Jeg begynte på Fjellhaug fordi jeg ville lære mer om musikk, og det var god timing i livet mitt, forteller Maria.

– For meg var det standardprosedyren. Søsken som hadde gått der før meg, hørt om skolen i alle år og var klar for storbyen. Også har Fjellhaug mest fokus på misjon, sier Elisebet.

Folk for livet

Jentene havna på Oslos beste østkant, klare for å lære mer om Bibelen.  – Det viste seg at det å gå på bibelskole er så utrolig mye mer enn å bare lære om Bibelen. Jeg pleier å si at det er ”livets skole”. Jeg fikk møte så mange fantastiske mennesker, fikk gode venner og  sitter igjen med så mye, som jeg har med meg i hverdagen, sier Elisebet. Maria fortsetter –Ja, turene og de eksotiske opplevelsene var herlig, men det jeg sitter igjen med er de gode folka jeg møtte.

Ny inspirasjon

Mer eller mindre tilfeldig fortsatte Maria på TeFT-Norge. Hun forteller at det var spennende å ta det hun hadde lært på bibelskolen ut i et praktisk liv med få kristne i nærmiljøet. Dessuten var plassen liten, så de fire jentene hadde god tid til bønn og et stille liv.

For Elisebet ble livet snudd desto mer på hodet i et nytt land, i en ny kultur og med et nytt språk. Hun reiste som frivillig for å se prosjektene NLM har i Indonesia og å få bidra i dem. – Det var inspirerende å bli kjent med det internasjonale fellesskapet og lære mer om hvordan andre tenker om misjon. Det er en tydeligere åndelig kamp i Indonesia. Det ble så mye mer reelt og ekte, og jeg fikk virkelig se hvor viktig arbeidet NLM gjør er, forteller hun.

Det som teller

Begge har lært utrolig mye av årene på bibelskole og som utsendinger. Bibelskoleåret har blitt som en grunnmur for dem videre – både på Bjorli, i Indonesia og nå som vanlige studenter i Oslo. Og de har fått et åndelig fellesskap med nære venner. Og det er så viktig!

Kristin Askjer Lien

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» og «Ut i Norge» er to av dem.