Opp-ned-riket – Del II

Opp-ned-riket – Del II

Be the miracle! Du kan være med å utvide Guds rike.

Kommentar

Dette er del to av artikkelen «Opp-ned-riket».

Del 1 finner du her.

Guds rike er et opp-ned-rike. Det beste beviset på det, er hvilke mennesker som blir invitert til å bo der: De som er på bånn. De som vet at de ikke er bra nok. Her blir de som kommer sist i livets konkurranse, gitt førsteplass: ”Slik skal de siste bli de første og de første de siste” (Matteus 20, 16).

Et sted hvor man løfter opp de som har falt

Noe som gjør  Guds rike ekstra viktig for meg som kristen, er ikke bare at Gud har invitert meg inn i det. Han har også bedt meg om å hjelpe til slik at Guds rike ”kommer”. Hva vil det si?

Da må vi  først se på noen av kjennetegnene til dette riket. I ”Opp-ned-riket del I” leste vi at dette er et rike hvor de som er fattige får sin lønn, de sultne blir mettet og de som nå gråter, skal le (Lukas 6, 20-21). Videre viste Jesus gjennom ord og handling at dette er et sted hvor man løfter opp de som har falt (Johannes 8, 1-11), hvor man gir selvrespekten til de som ser ned på seg selv (Johannes 4, 1-42) og inkluderer de som blir plassert utenfor samfunnet (Markus 5, 1-20).

Be the miracle

Jeg liker å  sitere Jim Carrey i filmen Bruce Allmighty: ”Be the miracle”. Vi ber til Gud om at hans rike skal komme. Vel? Dette riket vokser frem hver gang du gir mat til en sulten. Hver gang du trøster noen som gråter. Hver gang du sier noe fint om den personen de andre baktaler, og hver gang du inkluderer noen som er utenfor. Her snakker vi helt konkret.

Og dypest sett:  Hver gang jeg forteller en synder (=alle) at Jesus tilbyr nåde, og denne personen tar imot Jesu nåde, da vokser Guds rike med et stykk evig liv. Dette er ganske enkelt fantastisk.

Derfor prøver jeg  å si til meg selv, hver gang jeg ser noen som på en eller annen måte har det vanskelig eller som ikke kjenner Jesus: ”Be the miracle”. Jeg kan være med å utvide Guds rike.

Foto:WupperVideo/flickr.com