Kulturanbefalinger fra fem kjente UL-fjes

Kulturanbefalinger fra fem kjente UL-fjes

- Hva er ditt beste tips for godt påfyll i hverdagen? iTro har spurt ULogger Håkon Rydland og fire andre kjente UL-fjes.

Kulturanbefalinger

Les flere gode kulturtips på iTro.no

Hva er ditt beste tips for godt påfyll i hverdagen? iTro har spurt ULogger Håkon Rydland og fire andre kjente UL-fjes.

Ingrid Kopperud, møteleder på UL

Fotograf: Privat

Albumet Jordan Feliz – The River (2016). Mitt beste tips er: Omgi deg med kristen musikk hver dag! Kristen musikk er faktisk ikke bare lovsanger fra salmeboka, som bare kan høres når det er gudstjeneste. De samme fengende rytmene og melodiene som gjør joggeturen lettere, oppvasken til en drøm og dansefesten på stuegulvet episk, er også å finne blant kristne artister.

Fyll deg først og fremst med sannhetene du finner i Bibelen, men omgi deg også med musikk som formidler Bibelens budskap. Ett av mine go-to-album er Jordan Feliz – The River. Å bli minna på at jeg aldri kan gå meg bort fra Jesu kjærlighet til meg, gjennom sangen «Never Too Far Gone», gjør alltid humøret mitt bedre.

Hans Kristian Skaar, leder NLM ung

Fotograf: Marius Bergersen

Den siste skjønnlitterære boka jeg leste var faktisk den første boka i Viking-serien på Lunde forlag: Plyndrere fra havet av Lois Walfrid Johnson. Og selv om jeg ikke er tenåring lenger, ble jeg skikkelig revet med av historien.

Ofte når jeg leser kristen skjønnlitteratur føler jeg at det kristne innholdet bare er der fordi det må, men i denne boka ble det en veldig naturlig del av historien. Så hvis du liker spenning, vil lære noe viktig om tro og ikke har noe imot å lære ganske mye om vikinghistorie, er det bare å løpe til nærmeste nettbutikk.

Morten Eikli, festivalsjef UL

Artisten Phil Wickham har noen sanger som gir meg akutt himmellengsel – og ikke på en dårlig måte, må jeg nesten legge til. Spesielt «True love»,  «As it is in Heaven» og «Heaven song”(live-versjon) vil jeg trekke frem. Sistnevnte er så flott at den ble sunget i vielsen i bryllupet mitt til og med.

Marianne Aarskog, forsanger på UL

Fotograf: Bård Bøe

Lytt og se sangen ”Oceans” fra Hillsong United på Youtube og da spesifikt liveversjonen fra en båt på Genesaretsjøen. Akkurat der Jesus kalte Peter til å gå på vannet! Jeg har et lite utdrag av sangen hengende på veggen over senga: ”When oceans rise my soul will rest in your embrace, for I am yours and You are mine”.

I tillegg kan du lete frem talen til Rachel Gardner fra UL 2012: vimeo.com/46906604 Denne har jeg hørt ca 10 ganger! Livet bærer ofte preg av urolig sjø, da trenger jeg å bli minnet på at Jesus står midt i stormen.

Håkon Rydland, ULogger

Fotograf: Vegard Nordbø

Følg meg av David Platt. Hva er det vi egentlig er kalt til? Hva betyr det virkelig å følge Jesus? Denne boka tar et oppgjør med «en sykdom» i moderne kristendom og utfordrer meg til å leve radikalt slik som Jesus. Til å vinne disipler. Når Herrenes Herre, Kongenes Konge og Universets Skaper kaller meg til noe, så bør jeg virkelig ta det på alvor og leve slik.

Platt har lagt Bibelens misjonstanker til grunn, som gir meg et større perspektiv på min etterfølgelse av Jesus og Guds vilje for mitt liv: Nemlig å leve for Jesus i hverdagen, hver dag.

Privat

Kulturanbefalinger

Les flere gode kulturtips på iTro.no