Å diskutere Gud

Å diskutere Gud

Jeg liker å diskutere. Det nye er at jeg har funnet ut at ikke alle andre gjør det.

Leder

Det er rart at vi er så klar over at vi er forskjellige, men alikevel tror vi at vi er helt like. Tror at vi liker de samme tinga. Når en eller mange liker å diskutere så liker vel alle det? Det var det jeg tenkte. Uten å tenke over det.

Jeg er en av de som liker å diskutere. Og jeg er også en av de som ikke har tenkt så mye over at kanskje ikke alle andre liker det. Eller at måten jeg gikk inn i en diskusjon på hadde noe med Gud å gjøre.

Ofte gjør det meg mer nysgjerrig på Gud

Noen av mine  beste kvelder har vært når en gjeng har blitt sittende oppe og diskutert fram og tilbake om hvordan Gud er. Hva som menes med et bibelvers. Hvordan noe henger sammen. Altså, det er en hel haug av caser å ta av. Og jeg digger det. Digger å oppdage et nytt «tema» som jeg ikke har tenkt på før. Og høre hva andre tenker. Det gjør meg av og til litt klokere. Ofte gjør det meg mer nysgjerrig på Gud.

Men det er meg, og ikke sånn det er for alle andre. Alle digger ikke en sånn diskusjon, selv om jeg gjør det. Å havne i en diskusjon uten å ha klare svar. Kanskje bli eller virke mer forvirra enn noengang. Føle seg kjip fordi man står på sitt. Det finnes mange grunner til å ikke like en diskusjon.

Da er det snakk om å sette seg selv først. Og høyt

Og hva er  det vi vil, vi som liker å diskutere? Er det å vinne diskusjonen? Å virke smartest? Å komme med det supre argumentet som setter punktum? Da er det snakk om å sette seg selv først. Og høyt. Da skjønner jeg godt at noen ikke vil være med. Da burde vi også slutte å diskutere.

Det det skal handle om er å sette andre først. En av våre oppgaver som kristne er å passe på hverandre. Også (og ikke minst) i en så hverdagslig situasjon.

Det finnes flere  måter å finne svar på. Å ikke ville være med i en diskusjon om Gud eller bibel er ikke det samme som å ikke bry seg. Det er bare så enkelt som at vi er forskjellige. Det som er viktig for meg å få fram er at det er lov å ikke like en heftig diskusjon. Og vi som liker det må være oppmerksom på hvorfor vi liker det, sånn at det ikke går negativt ut over andre.

Det var mine tanker om diskusjon på en mandag. Ha ei fin uke!