En make-over som aldri går over

En make-over som aldri går over

Vil du se meg gråte? Sett på en gammel episode av ”Ekstrem oppussing”.

Leder

Denne lederen er skrevet av iTro-journalist Tove Karin Sandve.

Det er selve definisjonen på ”feel-good-TV”. Flinke, pene mennesker med megafon og rosa verktøy overrasker en familie som desperat trenger hjelp med hjemmet sitt. Familien sendes på en magisk ferie, mens oppussingsteamet og hele nabolaget i løpet av et par uker har bygd dem et nytt hjem. De reiser fra et hjem fullt av sprekker og sår. Et hjem de ikke har råd til å fikse. De kommer tilbake til noe helt nytt.

Move that bus!

Det er når de står der spente og håpefulle, bussen ruller vekk, og det nye hjemmet deres kommer til syne – det er da jeg begynner å gråte. Når de begynner å gråte. Fordi  noen har gitt dem noe de trodde de aldri skulle få. Noe helt fullstendig utenfor deres rekkevidde. Og de har ikke engang hjulpet til.

Din ekstreme forvandling

Se for deg hjertet ditt. Har ikke det også noen sprekker, sår og mangler? Har du noen hemmeligheter som du ikke lar noen se? Noen rom du ikke slipper noen inn i?

Gud ser rett forbi fasaden og til hjertet ditt, og vet du hva? Han ønsker å bo der. Men det innebærer forandring. Ikke bare en liten fornyelse, ikke bare freshe litt opp, ikke et DIY-prosjekt. En forvandling. Denne skal Himmelens og jordens Skaper stå for. Og den blir ekstrem.

Jeg gir dere et nytt hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dere. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dere et kjøtthjerte i stedet. Esekiel 36.26 

Rettferdiggjørelse og helliggjørelse

Når Gud slipper til gir han deg et nytt hjerte. Han gjør deg til sin. I det øyeblikket du sier ja flytter han inn, og du mottar Jesu frelse og frihet. Det er det man kaller rettferdiggjørelse.

Samtidig vil Gud og Den Hellige Ånd fortsette sitt arbeid med deg og hjertet ditt. Lege sår, skape nye rom, gi deg nytt fokus, gjøre deg stadig mer lik Ham. Det er ikke gjort på to uker, men foregår hele troslivet ditt og er det man kaller helliggjørelse.

Det gamle må bort 

Jeg syns den verste delen av ”Ekstrem oppussing” er de første dagene når alt det gamle rives og tas bort. Samtidig må det gamle bort for å gi plass til det nye. Noen ganger må jeg gi slipp på ting, fordi Gud har noe bedre i vente.  Og jeg øver på å stole på at han alltid vet best. Det er tross alt Himmelens og Jordens skaper som er arkitekten til hjertet mitt.

Nei, den som er i Kristus, er en ny skapning. Det gamle er borte, se, det nye er blitt til! 2.kor.5.17

Gi det videre!

Jeg elsker flokken av mennesker som strømmer til for å hjelpe. Jeg elsker å se hvordan hele nabolaget trår til sammen. Jeg elsker at alle har noe å komme med, og til sammen blir det så veldig bra.

Vi har også en fantastisk gave å tilby mennesker. Vi kjenner han som kan gjøre alle ting nye. 100% ufortjent, og tilgjengelig for alle. En gave som ikke bare forandrer et hjem, men hele mennesket, hele livet, og hele evigheten.

Leder

Denne lederen er skrevet av iTro-journalist Tove Karin Sandve.