Follow

Follow

Å følge noen på Twitter eller Instagram trenger ikke bety så mye. Å følge Jesus er noe annet.

Leder

Denne lederen er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er redaktør for iTro.no.

Å følge noen. Det kan liksom bety så mye. Å følge noen på Instagram eller Twitter er for eksempel ganske udramatisk, og fører ikke til noen særlig reaksjon. Kanskje håper du at de du følger skal følge deg tilbake, men så stopper det ofte der.

Og hvis du da fortsatt ikke tar tegninga, kan det fort gå riktig galt

Begynner du derimot  å følge etter en tilfeldig fyr på gata eller skolen, blir det kanskje en litt tydeligere reaksjon. Muligens begynner det med noen spørrende blikk, noen forsøk på avledningsmanøvrer, og kanskje et litt aggressivt spørsmål om hva det er du tror du driver med. Og hvis du da fortsatt ikke tar tegninga, kan det fort gå riktig galt.

De fleste vil tenke at det å følge etter noen, eller å bli fulgt selv, er greit så lenge det er noe vi selv kan kontrollere og styre, og at vi kan velge hvor nært det skal bli.

No, I am not talking about Twitter. I literally want you to follow me

Når det finnes  så mange varianter av hva det kan bety å følge noen, er det kanskje litt forvirrende når Jesus faktisk ber mennesker om å følge ham.

På en vitsetegning som har blitt spredt rundt på Facebook, ser vi Jesus sitte på en benk mens han prøver å forklare en forvirret tenåring hva det betyr: "No, I am not talking about Twitter. I literally want you to follow me." Det er dette det betyr å være kristen, å følge Jesus.

Temaet på iTro i juli er #follow. Det vil si at mange sakene som legges ut på iTro den neste måneden vil handle om det å følge. Og særlig det å følge Jesus. "Følg meg!" sa Jesus til noen av disiplene sine første gang han møtte dem. Og de fulgte ham. Og det er dette han ber oss gjøre i dag også. Å følge ham.

I never said it woukd be easy. I only said it would be worth it

Som Jesu disipler kan vi oppleve mye. Mye flott, men vi kan også oppleve vonde ting. Kanskje har du blitt mobba fordi du er kristen, kanskje har du opplevd det vanseklig å være kristen i vennegjengen din. Mange blir til og med forfulgt for troen sin. På en annen tegning som har gått rundt på Facebook og Twitter ser vi et bilde av Jesus som sier: "I never said it woukd be easy. I only said it would be worth it." Det er et setning som virkelig har festa seg i bakhodet mitt.

#follow er også tema for UL som begynner i slutten av juli, håper å se deg der! God sommer! :)

nbsp;

Foto: Bård Kristian Bøe