Nåde nok

Nåde nok

Jeg har tenkt at det må vel være ei grense for hvor mange ganger Gud skal måtte tilgi meg.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Målfrid Kolbrek.

Da jeg hadde hatt førerkortet i 3 måneder klarte jeg å rygge rett inn i en annen bil. Jeg glemmer aldri den forferdelige følelsen som kom over meg i det jeg hørte et smell og kjente rykket av at bilen stoppet i noe.

Beklagelig nok var den aller første tanken som streifet meg å rømme, eller late som om det ikke hadde skjedd. Jeg håpet og ønsket at ingen noensinne skulle få vite om det. Dette var dessverre vanskelig siden jeg kjente bileieren, og fordi bilen hadde fått en stor bulk som et synlig bevis.

Jeg husker at  jeg kjørte en lang runde mens jeg forberedte meg på å fortelle sannheten. Jeg orket ikke å ta konfrontasjonen med en gang fordi jeg var så utrolig flau og fryktet konsekvensene. Dette var den verste bilturen jeg noen gang har hatt, og en ekkel følelse av å ha noe uoppgjort hang over meg som en tung sky hele veien. Da jeg endelig tok steget, og med bøyd hode fortalte bileieren hva som hadde skjedd, ordnet alt seg så mye lettere enn det jeg hadde forestilt meg på forhånd og jeg kunne gå derfra med en ubeskrivelig lettelse.

Hvorfor gikk jeg ikke bare til Jesus med en gang?

Av og til  har jeg hatt det på samme måte med synd i livet mitt. Selv om jeg ikke har ønsket å synde mot Gud så har jeg gjentatte ganger falt og både gjort og sagt ting jeg ikke burde. Istedenfor å gå til Jesus med en gang, har jeg i perioder gått rundt lenge med skyldfølelse og dårlig samvittighet og utsatt konfrontasjonen.

Jeg har tenkt at det må vel finnes en grense for hvor mange ganger Gud skal måtte tilgi meg. Dette har skapt en avstand mellom meg og Gud, og følelsen av å ha noe uoppgjort har blitt tyngende. Men så har jeg fått oppleve gang på gang den ubeskrivelige følelsen av frihet, når jeg har gått til Jesus og fått tilgivelse. Så hvorfor gikk jeg ikke bare til Jesus med en gang?

Jesus sier at  hans nåde er nok for oss, for hans kraft fullendes i skrøpelighet. (2 Kor 12,9)
Ikke la uoppgjorte synder skape et skille mellom deg og Gud, men gå til Jesus med en gang. Han vil møte deg med åpne armer, full av nåde og kjærlighet. La han få sette deg i frihet!

«Dersom vi bekjenner våre synder er han trofast og rettferdig så han tilgir oss syndene og renser oss fra all urett.» (1 Joh 1,9)