For evig og alltid

For evig og alltid

Ikke mye i livet vårt er konstant.

Det går ofte fortere enn vi ønsker, og uansett går det. Enten vi vil det eller ikke. Livet, altså. Det er ikke vi som sier start og stopp. «Life is a rollercoaster – just gotta ride it», synger Ronan Keating i en sang.

En gang da  jeg var på tivoli skulle jeg ønske det var jeg som skulle si stopp. Jeg satt i en karusell, som etter å ha gått ganske mye opp og ned og rundt og rundt, skulle til å stoppe. Endelig. Jeg mener det: Endelig med utropstegn. Men «én tur til?» kom det fra mannen som styrte karusellen. Og én tur til ble det. Til min store forskrekkelse og enda større forferdelse. Karuseller og berg- og dalbaner er virkelig ikke min greie.

Da er det ganske greit for meg at jeg bare kan velge å ikke stille meg i kø til berg- og dalbanen. Jeg kan bare la være å gå på karusellen. Jeg har lært. Men livet, det lever jeg.

Gud er den samme. Alltid.

Og i livet  mitt svinger følelser og humør, alt etter hva jeg opplever eller ikke opplever. Jeg er glad det ikke er det jeg bygger livet mitt på, noe som går opp og ned. For det jeg bygger livet mitt på er noe konstant. Uforanderlig. Gud er den samme. Alltid. I går og i dag, og til evig tid. Når jeg føler meg helt på topp og når livet liksom går fra meg. Når latteren sitter løst og når jeg er på gråten. Uansett.

«What are words if you really don`t mean them when you say them», synger Chris Medina. Vi er mennesker som kan si mye som vi verken greier å leve opp til eller leve etter. Men Guds ord er til å stole på. Gud mente det han sa. Han mener det han sier. Han mente det da han kastet Adam og Eva ut av Edens hage. Han mente det da han sendte Jesus. Han mente det da han tilgav oss. Han mener det når han tilgir oss. Gud er konstant.

I Hebreerbrevet  13,8 står det «Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid.» Det står ikke at han er som en berg- og dalbane. Heldigvis.

Gud mente det han sa. Han mener det han sier.

Ill.foto:  mkorchia på flickr

div class=»object-right»>