«Hurtiglesing»

«Hurtiglesing»

Jeg har blitt med på et spennende prosjekt. Vi hurtigleser Det nye testamentet før sommeren!

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er redaktør for iTro.no.

I forsamlingen jeg går i har vi et prosjekt gående. Vi vil sammen lese hele Det nye testamentet før sommerferien.

For å klare  dette leser vi 3-4 kapitler hver dag. Vi begynte med begynnelsen, Matteus-evangeliet og leser fram mot avslutningen i Johannes’ åpenbaring.Dette tar som regel 15-20 minutter hver dag, litt avhengig av hvor lange kapitlene er.Til nå har vi rukket å lese de tre første evangeliene, og har bare et par dager igjen før vi er ferdig med det fjerde og siste.Alt dette i løpet av et par-tre uker.

Jeg merker at det gir meg noe annet å lese på denne måten

Å "hurtiglese" Det  nye testamentet fra begynnelse til slutt på denne måten er ganske annerledes enn sånn jeg er vant til å lese. Jeg pleier å se mer på detaljer, og lese bare litt om gangen. Og jeg må nok innrømme at det er tvilsomt om jeg har fått med meg alle detaljene denne gangen…

Men samtidig merker jeg at det gir meg noe annet å lese på denne måten. En gjenoppfriskning og en bedre forståelse og oversikt over helheten i Bibelen. For nå har jeg på ganske kort tid hørt hvordan tre og en halv av evangelistene beskriver Jesu liv. Og dermed sitter jeg igjen med et ganske klart bilde av hva det er Jesus snakker mye og lite om og hva han bruker mye og lite tid på.

Og jeg tipper  at det er litt sånn for Jesus som det er for alle andre. At det er en sammenheng mellom hva vi snakker mye om og bruker mye tid på og det er som er mest viktig for oss. Så ved å lese Bibelen på denne måten tror jeg at jeg får et godt inntrykk av hvilke ting det er som er viktigst for Jesus. Og jeg tror dette er bra for meg å bli minna om.

Et døgnbestår av 96 kvarter. Å lese tre kapitler vil ta omtrentettav disse

Og nå er  det på tida at jeg kommer med en utfordring til deg! Og den kommer her: Blir du med?? Få med deg en venninne eller en kamerat, og utfordre henne eller han til å bli med på dette sammen med deg – å lese tre kapitler hver dag til dere har lest gjennom Det nye testamentet fra start til slutt. Du kan selvsagt gjøre det alene også, men for meg gjør det det hvert fall både lettere og mer gøy når jeg vet at noen andre også gjør det.

Jeg har allerede fått masse ut av dette, og det kommer du også til å få hvis du gir det en sjanse! Jeg pleier ikke garantere ting jeg ikke er sikker på, men dette garanterer jeg at du ikke kommer til å angre på! :)

Husk: Et døgn  består av 96 kvarter. Å lese tre kapitler vil ta omtrent ett av disse. :)

Ha en god uke!

Foto: daftgirly på flickr