Forfengelig

Forfengelig

Vi lever i en forfengelig verden. Ting skal se bra ut. Fasadene skal være glatte og perfekte. Og i denne verden skal vi passe inn.

Tema

Tema på iTro i mai er «For..

Samme om du er gutt eller jente. Du opplever at noen har en mening om hvordan du skal se ut. Og siden vi er mennesker skapt for å bli elsket er det ikke så rart at vi vil bli nettopp det.

Da har du grunn til å være skeptisk

På nettet blir  vi bedt om å stemme på den fineste i bikini. Og på den peneste 96-modellen. Noen ting er det lov å ta avstand fra, og kanskje til og med riktig å holde seg unna. Er det kun fokus på det ytre og ikke på personlighet, da har du grunn til å være skeptisk. Altså, overalt ser malen bra ut. I tillegg framstilles det som at vi må se ut som Blake Lively eller Ashton Kutcher for å i det hele tatt ha det bra.

Å være bevisst er som regel en bra ting. Her også. Vi må ha et bevisst forhold til hvordan vi tenker om både vårt og andres utseende. Dette handler ikke om at fra nå av skal vi alle slutte å bry oss om hvordan vi ser ut. (Selv om det hadde vært befriende!) Jeg tror ikke det er feil å bry seg litt, men jeg tror heller ikke det er mer riktig enn å ikke bry seg om fargen på skjorta si heller. Problemet er at det er vanskelig å balansere.

Vi bør tenke oss om. Hvor stort er fokuset vi har på det ytre, på kropp, på hva som framhever hva, på hva som er det nye alle andre har? Og hva med pengebruken vår? Å kjøpe ordentlige klær som varer lengre enn det aller billigste kan være lurt. Men noen ganger betaler vi mer enn vi kan forsvare.

Det forfengelige er forgjengelig. Det hjelper oss lite i lengden. Det hjelper oss ikke i det hele tatt, faktisk.

Er du med å dra opp fokuset på utseende i vennegjengen?

Vi blir veldig  selvsentrerte nå vi tenker på slike ting.
Det har ikke bare med deg å gjøre. For ikke bare blir du påvirket, du påvirker andre. Antageligvis i større grad enn du tenker. Er du med å dra opp fokuset på utseende i vennegjengen? Tror du det er mulig at du med ditt fokus på disse tinga kan få andre til å tenke at de kanskje ikke er bra nok slik de er? Dette er spørsmål vi bør stille oss. Og hvis vi svarer ja på de, bør vi gjøre noe med det.

1. Tim 4,8
For kroppslig øving er nyttig til noe, men gudsfrykt er nyttig til alt. Til den er det knyttet et løfte både for dette livet og for det som kommer.

1. Sam 16,7
Men Herren sa til Samuel: «Se ikke på hans utseende og høye vekst, for jeg har forkastet ham. Her gjelder ikke det som mennesker ser. For mennesker ser det som øynene ser, men Herren ser på hjertet.»

Ill.foto:  migfoto / Fotolia.com