Kampen på dypet

Kampen på dypet

Gud ville ha Gideon da han var på sitt aller mørkeste og dypeste. Gud vet hvor du er og vil likevel bruke deg.

Leder

Denne lederen er skrevet av Kristin Lien.

Den har også blitt publisert i DELKs menighetsblad Underveis.

Har du noen gang gjemt deg i en kjeller fordi du var redd, sårbar eller følte deg ubrukelig? Det har jeg. Flere ganger. Jeg kan huske jeg gikk ned og inn på det aller innerste, mørkeste rommet i kjelleren da jeg var lei meg som barn.

Gideon var i en slik situasjon da Herrens engel åpenbarte seg for ham. Han var langt nede i en vinpresse, i skjul for nabostammen. Engelen sa «Herren er med deg, du djerve kriger!». En litt rar ting å si til en som gjemmer seg, spør du meg.

Djerv du liksom

Dommerne 6 forteller om Gideons utvelgelse som leder for Israel. Folket hadde i mange år vært under angrep og stadig ble de plyndret av nabostammen, midjanittene. Gideon var neppe klar for å gå inn i en kamp, og følte seg nok ikke særlig djerv der har gjemte seg for det fæle nabofolket.

Da engelen kom protesterte han ved skylde på at konflikten var Guds skyld. Likevel fortsatte engelen å fremme sitt kall, og sa at Gideon var sterk og at han skulle berge israelittene.

Gideon på sin side svarte engelen «Hør, Herre! Min slekt er den svakeste i Manasse, og jeg er den yngste i min fars hus».

Gideon så bare utfordringer og sine feil. Aldri verden om han kunne overvinne et helt folk. Lille han.

Opp av kjelleren

Ofte glemmer jeg at Gud er den som kjemper kampen. Ofte ser vi mennesker bare feilene våres, eller andres.. Vi spør oss «Hvordan kan Gud bruke meg?». Det finnes alltid en unnskyldning for å ikke følge kallet vi har fått. Men vår Gud er også sterkere enn de unnskyldningene.

Gud kaller oss til å være hans folk. Til å komme opp av kjelleren og være de vi er skapt til å være. Vi er hans nye skapninger. Når vi er i Kristus, ser Gud oss gjennom ham. Han kjenner alle vår svakheter, sårbarheter og synder, likevel ønsker han at vi skal komme nær ham. Han ser oss der vi er og møter oss der vi er, ikke der vi «burde» vært.

Til slutt, etter flere tester, stolte Gideon på Guds løfte om styrke – og kjempet og vant. Han kunne ikke vinne noen kamp, så lenge han gjemte seg. En må stå i noen kamper for å være en kriger.

Stol på at Herren vil være med deg, se at han gjør deg sterk. Så åpne opp for ham, kom opp fra ditt dyp se at han er villig til å stå ved din side og alltid holde sin løfter.

Leder

Denne lederen er skrevet av Kristin Lien.

Den har også blitt publisert i DELKs menighetsblad Underveis.