Kristne fellesskap har ikke samme opptakskrav som enkelte russegrupper

Kristne fellesskap har ikke samme opptakskrav som enkelte russegrupper

Vi mennesker søker og trenger fellesskap, men ikke alle former for det er like gode.

Leder

Denne lederen er skrevet av Birgit Ydstebø, som er journalist i iTro – og Ungdomskonsulent i NLM ung.

Temaet for måneden er fortsatt «😍 ». En emoji som sier litt om glede og kjærlighet, og som jeg vil anta at ligger på hurtigmenyen på meldinger hos flere enn meg. Samtidig som det nok også er noen som ikke bruker den så ofte som andre. Årsaken til det kan jo være så mangt.

Jeg hører at russetiden har endret seg en del de siste årene. Noen steder lager man russegrupper, uavhengig av om man har buss eller ikke. Denne gruppa lager også sine egne navn, slik som man gjør med russebussene.

Man stemmer over hvem andre man vil ha med

Det er ikke ubegrenset med plasser i en slik gruppe, så det er ikke rom for at alle kan bli medlemmer. Utvelgelsen av gruppemedlemmer er faktisk så nøye, at man stemmer over hvem andre man vil ha med og som dermed skal få invitasjonen.

I denne gruppen finner man på forskjellige sammenkomster, «rulling» og gøy, og treffer nok på andre russegrupper også.

Det fine og positive med det er jo at de får ha det gøy sammen, kjenne hvor godt det er med et fellesskap og noe å samles om.

Regnestykket går ikke opp

Jeg sliter allikevel med å få matematikken til å gå opp her. Jeg tipper noen står utenfor, kanskje noen vil det av egen fri vilje, men kanskje noen aldri fikk spørsmålet om å være med i noen som helst gruppe.

«Jaja, det er bare for et par måneder med russetid!» tenker kanskje du. Men dette starter allerede i 2. klasse på videregående.

Velkommen inn

Jeg er så glad for at Gud inviterer til fellesskap, med Ham og med hverandre. For fellesskap er noe av det fineste vi får ta del i. En familie på tvers av blodsbånd, noen å dele sorger og gleder med.

Forskjellen er heldigvis at han inviterer alle type mennesker, at han ikke krever noen store prestasjoner for å bli tatt opp – kun et «Ja, jeg vil følge!». Deretter kaller han oss til å elske vår neste, elske de som hater oss og invitere inn de som står utenfor.

Så samles vi ikke bare for fellesskapets skyld, men for å søke Ham som er så mye større enn oss. Han som er alt.

Å stå alene utenfor en slik russegruppe i mai lyser ikke «😍 » for meg. Så er det nok ikke bare russen som lager grupper, det gjør jeg i mitt eget liv også. Gud, kan du ikke hjelpe oss å se mennesker med dine øyne? 😍

Unsplash

Leder

Denne lederen er skrevet av Birgit Ydstebø, som er journalist i iTro – og Ungdomskonsulent i NLM ung.