La deg engasjere

La deg engasjere

Uten å la det stoppe der.

Leder

Det kan skje  fort. Jeg blir engasjert. Og så skjer det av og til at jeg mister det fort også. Engasjementet får meg ikke alltid til å gjøre noe. Litt som når jeg får lyst til å løpe en tur. Ofte har jeg ikke lyst lenge nok til at jeg faktisk kommer meg på løpetur. Og da er jeg jo like langt. Eller like kort.

Jeg kan bli engasjert av en tale, eller av noe jeg leser i Bibelen. Men når jeg finner vennene mine etter møtet glemmer jeg det som nettopp hadde engasjert. Når jeg lukker Bibelen og skrur på tv’n skjer det samme. Desverre. Det er derfor det er så viktig at jeg binder meg til Jesus. Og at du gjør det samme.

Andre ganger bryr vi oss skremmende lite

Fordi. Vi er  mennesker. Vi har gode og dårlige dager. Dager med mer og dager med mindre engasjement. Dager misjon er viktig. Dager misjon ikke føles så viktig. Noen ganger har vi lyst til at naboen skal se hvem Jesus er, andre ganger bryr vi oss skremmende lite.

Vi og følelsene våre er ikke stabile, og det lureste vi kan gjøre å holde oss nærme kilden. Hva mener jeg med å binde seg til Jesus, og holde seg nærme til kilden og sånn? Egentlig det vanlige: At vi leser i Bibelen regelmessig, og at vi lar det vi leser få konsekvenser. At vi lever etter det som står der. Uavhengig av hva vi føler for.

Har du blitt  spurt om hva du brenner for? Det er et godt spørsmål, men et spørsmål som er enda bedre er dette: «Hva brenner Gud for?»

Akkurat nå er jeg engasjert. Jeg har nettopp vært på Norsk Luthersk Misjonssambands generalforsamling. Jeg har hørt masse om misjon. Vi har snakka om hva NLM skal gjøre i framtida. Vi unge har blitt oppmuntra med støtte og tillit fra de som er litt og mye eldre enn oss. Jeg er motivert. Og det håper jeg du også er.

Det er nå det begynner. Eller rettere sagt: Det er nå det fortsetter. Nå.

Matt 28,19: Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler.
Rom 8,31: Er Gud er for oss, hvem er da imot oss?

Ill.foto:  stevecadman på flickr