Ny nåde hver tirsdag

Ny nåde hver tirsdag

Herren er nådig, vi går ikke til grunne. Hans barmhjertighet tar ikke slutt, den er ny hver morgen. Klagesangene 3.22-23

Leder

Ukas leder er skrevet av Kristin Lien, redaksjonsmedlem i iTro.

Hver dag er jeg en kristen. Det betyr ikke alltid at jeg er en «god» hverdagskristen. Det betyr ofte at jeg er hverdags-Kristin. Det betyr og at jeg lever i en frelsesvisshet. Det står skrevet om den i Johannes:

Og dette er vitnesbyrdet: Gud har gitt oss evig liv, og dette liv er i hans Sønn. Den som har Sønnen, har livet, men den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet. Dette har jeg skrevet til dere for at dere skal vite at dere har evig liv, dere som tror på Guds Sønns navn. 1. Joh 5.11-13

Når jeg som har valgt å tro på Gud og nåden Han gir, er dette en stor trøst. Det er en stor trøst de dagene jeg ikke leste i Bibelen, andaktsboka eller en gang tenkte over hva jeg faktisk tror på. Noen dager er slik, andre dager ber jeg, går på møte og lovsynger Jesus i mitt hjerte. Og sånn tror jeg det kan være for mange av oss.

Mandag, tirsdag….

Min far sier at en god tirsdag er det beste i livet. Tirsdag er ofte den dagen jeg ser på som kjipest av dem alle i uka. Jeg er bare trøtt, lever ikke lenger på hvilen eller det sosiale jeg har gjort i helgen, og det er lenge til neste helg. Jeg synes at tirsdager er skikkelig ufyselige. Men så er det noe i dette med at er god tirsdag er det beste i livet.

Det er ikke snakk om tirsdager der en våkner med solskinn i sinn, svevende på en sky med lett fuglekvitter omkring. Det er ikke en hverdagsskrud. Det er tirsdagene du er trøtt siden du satt sent oppe og leste på prøve. Det er tirsdagene han kjekke i klassen ikke sa «hei» engang. Det er tirsdagene du spiser deg mett, har en klasse å lære med hele dagen og en familiemiddag før håndballtreningen på kvelden. De tirsdagene som er helt normale, og som er noe å takke Gud for hver eneste dag.

Valget uten kvaler

For det er på disse tirsdagene at livet leves. Det er jo flest hverdager i livet, så er det ikke fint å gjøre det beste ut av de? Ja, jeg misliker å være trøtt og neddynget av lekser og nesten ikke ser enden på lesingen. Hverdags-Kristin. Men jeg er gitt et valg.

Både du og jeg er frie til å velge. Hver dag bestemmer jeg selv om jeg står opp og utfører de plikter jeg har i den travle hverdagen vi alle kjenner. Hver dag velger jeg å tro på Guds nåde, det er et valg jeg har tatt. Og det er et valg vi alle kan ta, for Gud har valgt oss. Så må vi velge han.

Herren er nådig, vi går ikke til grunne. Hans barmhjertighet tar ikke slutt, den er ny hver morgen. Klagesangene 3.22-23

Leder

Ukas leder er skrevet av Kristin Lien, redaksjonsmedlem i iTro.