Siste nytt: Bibelen!

Siste nytt: Bibelen!

Bibelen har blitt førstesidestoff. Men det viktigste er likevel ikke at vi leser om Bibelen.

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe, redaktør for iTro.no

Den siste uka har jeg sett ting jeg ikke ser hver uke. Jeg har sett folk i Oslo sentrum som overnatter i kø for å kjøpe Bibelen. Jeg har sett ”Bibelen” være tema på God morgen, Norge. Jeg har sett bilder i avisa av Moses somvåpner døra for medpassasjererpå T-banen. Og, ikke minst, jeg har sett tv-intervjuer med en ”brennende tornebusk”.

Bibelen blir omtalt somverdens største merkevare

Raskt oppsummert: Bibelen har blitt førstesidestoff i avisene og hovedsak i nyhetssendinger. Bibelen harneppe fått så mye medieomtale siden den omstridte bokaDa Vinci-kodenav Dan Brown kom ut i 2004.

Noen har gått så langt som å sammenligne lanseringen av den nye bibeloversettelsen med store lanseringer av the Beatles og Apples lanseringer av ny teknologi. Bibelen blir også omtalt som ”verdens største merkevare”.

I tillegg til slt dette kan abcnyheter melde om et ”Bibel-rush fra Hollywood”, der det er snakk om seks ulike filmprosjekter som alle har utgangspunkt i Det gamle testamentet og bibelske temaer.

Vi har sett at Bibelen er mer aktuell enn den har værtpå lenge, og det er flott at vi kan høre om dette i media, og at den kanskje til og med kan gjøre Bibelen til et naturligsamtaleemne.

Det viktigste er ikke hvor mye vi leseromBibelen.Vi måleseiden

Likevel: Det er noe som er enda viktigere enn at Bibelen er aktuell i media. Den må være aktuell i livene våre. I livet mitt og i livet ditt.Og da hjelper det ikke hvor mye vi leseromBibelen. Da må vi leseiden.

iTro vil i tida framover komme med en omtale av den nye bibeloversettelsen, og vi har også hørt med en del forskjellige mennesker om hvordan de anbefaler å lese i Bibelen. Kanskje hører du til den gruppa som sliter med motivasjon til å komme i gang med ålese i Bibelen, ellerikke klarer å beholde en fast leserytme, eller ikke vet hvor eller hvordan du skal komme helt i gang. I så fall kan kanskje disse tipsenevære til hjelp for deg!

Men før den tid:Ha enflott uke!

Hilsen Nils Kåre

Foto:jmwk på flickr

__________________________