Ikke kast bort livet ditt!

Ikke kast bort livet ditt!

Jeg har hørt en del kristne si at de venter på "kallet". Guds kall, Guds plan for livet, for tjenesten, også videre. I mens går mennesker fortapt.

Så, mens du venter på Guds kall for ditt liv, vil du se på hva Jesus allerede har kalt deg til?

«Kom, følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!»
(Matt 4,19)

Det er Mesterens åpningslinje, da han for første gang møter Peter og Andreas, der ved fiskebåten deres, og han sier det igjen og igjen når han treffer mennesker. Ikke noe utenomsnakk.

Det er et kall til tro. Til å leve sammen med Jesus, til å være med hvor enn han går, lytte til ham, lære av ham og bli lik ham. Det er et kall til samfunn med Jesus og hans folk. Til å være Jesu venn. Invitasjonen er helt gratis.

Men det er noe mer. Det ligger i selve kallet. ”Kom», sier Jesus.

Det må skje en fundamental retningsforandring i livene deres

Det er et kall til oppbrudd. Disiplene blir kalt fra det de holder på med til å følge ham. Det må skje en fundamental retningsforandring i livene deres, en omprioritering som rokker ved alt de er. Jesus blir ikke bare mikset inn sammen med alt det andre. Han er Sjef. For Peter og Andreas betyr det at de oppgir yrket sitt som fiskere. Hva betyr i våre liv?

Det er ennå mer! Disiplene skal også bli menneskefiskere. De skal være vitner om Han som er veien, sannheten og livet. De skal fortelle mennesker om Han de levde sammen med og blei så glad i, Han som blei korsfestet, men vant over døden.

Legg merke til hvem som skal gjøre hva; Jesus skal gjøre disiplene til misjonærer. Det gjaldt den gang og det gjelder i dag. Vi er kalt til å følge Jesus. Til hjelp og kraft har vi fått Den hellige ånd. Han vil gi oss og skape i oss alt det vi trenger for å være hans tjenere. Han vil gjøre det. Lar vi ham?

Så lenge vi står stille følger vi i alle fall ikke etter

«Det er lettere å snu en hest i bevegelse,» var det en som sa. Det stemmer nok om disipler også. Så lenge vi står stille følger vi i alle fall ikke etter. Prøving og feiling, knall og fall. Det er kjennetegn på disipler, på lærlinger hos Mesteren.

Kom, ikke kast bort livet ditt! La oss sette en fot foran den andre i Mesterens retning og se hva som skjer.

____________________