Vil peke på rett person

Vil peke på rett person

Jens Andreas Kleiven mener det er ambisiøst, men viktig.

Hver lørdag er kulturdag på iTro. Da kan du blant annet finne anmeldelser og anbefalinger av plater, bøker og filmer. Eller intervjuer og kulturartikler med mer.

Jens Andreas Kleiven er aktuell med albumetWalk in the light.

– Jeg har alltid sunget. Jeg tror at det å synge er veldig naturlig, enten man gjør det i det skjulte eller i det offentlig. Jeg tror egenltig alle kan synge.

Jens Andreas Kleiven (28) er en østfolding fra Rømskog, som er gift med Silje. Han har drevet med musikk hele livet.

Hjemme i Rømskog gikk han i kor, og senere studerte han musikk i Oslo, og i dag er han en fulltids musiker.

Han liker å spille Yatzy og Ludo når han har fri

Han jobber mye , men der er ingen typisk 9-4 jobb han har. De dagene han selv har mest lørdagsfølelse er mandager og tirsdager. Han er litt bekymra for å virke kjedelig når han sier at han liker å spille Yatzy og Ludo når han har fri, men vi kommer fram til at det går bra. Yatzy og Ludo er jo undervurdert.

Jens Andreas kan avkrefte at alle musikere er slakke. Han sover ikke bort dagene. I den grad man kan snakke om en vanlig dag på jobben går den med til samspill, øving, mailing og kommunikasjon med arrangører.

Han forteller at når man jobber som musiker er mye av det han gjør nøytralt i forhold til tro.

Det ville vært rart å unngå det som er viktigst i livet mitt

– Men når jeg skulle bli artist, og gi ut plate, var det noen ting jeg syntes var viktig. Det handlet om integritet. Om å formidle noe som stikker litt dypere. Det ville vært rart å unngå det som er viktigst i livet mitt. iTro stiller det største spørsmålet vi kan komme på:
– Hva vil du med livet ditt?
– Da vil jeg henvise til tittelen på plata mi, Walk in the light. Jeg tror på Jesus, og da vil jeg gå et liv i kjølvannet av det jeg tror på. Det er ambisiøst, men målet er å bli såpass smitta at det synes. Slik ønsker jeg å leve. Når vi lever det vi tror vil det få konsekvenser, sier Jens Andreas. – Det tror jeg er bedre enn at vi proklamerer masse som kan virke mot sin hensikt. Vi må heller starte med å leve i lyset.

I Rømskog gikk hadde de ett frittstående bedehus. De var ikke mange nok til å dele seg opp. Det var først da Jens Andreas kom til Oslo at han oppdaga at det var forskjellige menigheter med forskjellige synspunkter.

– Men det var noe fint med at alle var samla på samme sted, det hadde en bra effekt. Det viktige er å komme til kjernen. Å peke på riktig person. Da kommer effekten av det man tror på fordi man tror på det, ikke fordi noen har sagt hvor skapet skal stå.

__________________________