For Guds skyld

For Guds skyld

Ellinor har sluttet i jobben sin, flyttet ut av jentekollektivet og er mindre sammen med de kristne vennene sine enn noen gang. Og hun elsker det. Hva skjedde egentlig?

Tema på iTro i oktober erRadikal.

I fjor høst levde Ellinor Lilleheim (21) på en rosa sky hjemme i Norge. Alt var trygt og forutsigbart; Hun var student, jobbet litt på et sykehjem, var engasjert i menigheten fordi det var forventet og hadde kristne venner rundt seg. Det å være kristen var en vanesak. Så reiste hun på en teamtur til Israel og møtte noen messianske jøder. Da begynte ting å snu.

– Jeg så at det livet de levde ikke var likt mitt. Da jeg snakket med de, og leste i Bibelen senere, så jeg at det livet Jesus kalte disiplene til ikke kunne sammenlignes med mitt liv i det hele tatt.

Ellinor begynte å be om at Gud måtte lede henne, og snart begynte ting å skje. Nå er hun aktivt engasjert iYoung Life(YL), en organisasjon som ønsker å vise Jesus til ungdommer gjennom de livene de lever som kristne, gjennom vennskap og tette relasjoner. YL er altså ikke en aktivitet du går på en gang i uka, men en livsstil.

– Mange sier at de liker tankemåten vi snakker om, og vi er så mange som har gått glipp av dette. Det var jo sånn Jesus gjorde. Han sa ikke bare: ´Snakkes på torsdag, da skal jeg fortelle dere Bergprekenen.´ Han ga hele livet, og brukte tid på sine beste venner.<(p&GT;

Jeg følte meg så dust, men nå har det blitt veldig naturlig

Og den nye tankegangen har ført til en radikal forandring i Ellinors prioriteringer og hverdagsliv. Hun flyttet ut av jentekollektivet for å enklere kunne invitere jentene hun møtte gjennom YL hjem til seg. Hun sluttet i jobben fordi det var i helgene de finner på sosiale ting, og hun er med som trener på et fotballag for jenter 96.

– Det handler om å være der ungdommene er, og bruke tid med de. Jeg vil fortelle de om Jesus, ikke for å sette de på plass eller vise de hva de gjør feil, men fordi jeg elsker de, sier Ellinor, og avslører at hun følte seg ganske dum i starten.
– Skal vi finne på noe? Jeg er 21 og du er 15, eeh. Jeg følte meg så dust, men nå har det blitt veldig naturlig. Jeg bor i nærheten av dem, og de kommer innom etter trening. Vi møtes i helgene, går på kafé, ser film og spiser middag sammen.

Jeg syns det var vanskelig å si til venninnen mine at jeg måtte flytte ut

Det er ingen tvil om at Ellinor stortrives med den nye hverdagen, men valget har fått konsekvenser.
– Bibelen sier at vi må legge av oss ting. Jeg syns det var vanskelig å si til venninnene mine at jeg måtte flytte ut, fordi jeg var kalt til det. Og av og til savner jeg de, men jeg vil ikke bytte det ut. For den ene timen jeg bruker med ei av jentene kan ha så vannvittig betydning for hennes liv når vi får en god samtale. Da vi starta Campaigners, bibelgruppa for nye kristne og søkende, var det ei kristen og ni andre som kom. Å se alt gjennom deres øyne, som leser ting for første gang er spennende for meg som tar ting som en selvfølge.

Jeg har blitt helt forelska i hele opplegget

Nå tenker Ellinor at hun ikke kan gå tilbake til det livet hun levde før, da hun valgte ut de bibelversene hun var komfortabel med og formet sitt eget disippelliv.

– Jeg måtte være villig til å gå ut av komfortsona mi, og inn i de ferdiglagte gjerningene Gud har for meg. Det handler om himmel eller helvete for disse jentene, og jeg har blitt helt forelska i hele opplegget.«Den som sier: ´Jeg er i ham´, må leve slik Jesus levde.», siterer Ellinor fra 1.Joh 2,6.

– Det er en livsstil, og når du gjør noe med noen du elsker så er det ikke arbeid, du blir ikke lei av å gjøre det du elsker. Min oppgave er ikke å forandre disse jentene, men å elske de, så tar Gud seg av forandringen. Det er betryggende å vite.

På bildet ser du Ellinor (t.v.) sammen med ei av jentene ho har blitt kjent med det siste året – Renate.

Foto: Privat

_________