Skuldersenk på tåhev

Skuldersenk på tåhev

Ta deg en pause fra generasjon prestasjon. Kom deg ut i solen og nyt det deilige skaperverket.

Leder

Ukens leder er skrevet av Kristin Askjer Lien

Iphonene strekker seg høyere og høyere. Nærmere og nærmere. Hvilke blinkskudd det kommer til å bli på Insta. Solen stråler i bakgrunnen, de lysrosa blomstene smiler mot linsa, de grønne bladene brisker seg i nydelig kontrast til den knallblå himmelen. Med et nesten usynlig filter kommer det til å bli helt likt alle andres bilder i dag. Men alle kommer til å få likes. For vi nordmenn elsker vårens første sommerdager.

«Praktisk talt på Nordpolen, men litt Syden»

Vi nyter dem. Vi akker og stønner over at vi må sitte inne på skolen og lese om Napoleon og Georg Sverdrup. Vi lengter ut, ut, UT! Og det er da virkelig sjarmen med å bo her. Praktisk talt på Nordpolen, men litt Syden.

Dager som dette bør nytes. Det er ikke sånn at en skal legge fra seg alt en har i hendene og skrive fra seg ansvar, men vi som bor her oppe burde se ut og glede oss over det vi har. Det er kanskje ikke San Diego med 23-27 grader hver dag, året rundt. Det lukter heller ikke alltid nyklipt plen, solvarm nedregna asfalt eller lilla syriner.  Men vi har en fargerik høst, en vinter som byr på vakre snøeventyr, en vår som yrer av nytt liv og en sommer som gir oss lys nærmest døgnet rundt. Det er verdt å nyte alle dagene for det de er.

Ansvarlig pause

For mange nærmer det seg den grufulle eksamenstiden. Der alt er interessant, men en rett og slett ikke har tid til å lese og virkelig lære noe som helst. Slik oppleves det for meg, i det minste. Jeg skulle helst rukket gjennom alt pensum. Aller helst to ganger. Men det er det ikke tid til. For det er viktig å akseptere at kroppen trenger en pause. Hodet trenger frisk luft, fellesskap og skaperverket i naturen.

«Det er ikke en sunn måte å håndtere stresset på»

Du må huske at du ikke kan huske alt. Presset på å skulle briljere på alle livets områder kan ofte bli så intenst at det er lettere å kapitulere. Legge seg ned og se fem sesonger av en ny serie på netflix. Det er ikke en sunn måte å håndtere stresset på. Ta deg heller en god pause i fellesskap med andre. Hent ny energi i det gode været.

«Pust dypt og kjenn at kulden ikke lenger brenner i lungene»

Så la deg lokke ut av venner og is og sol. Senk skuldrene. Strekk deg på bar tå for å ta en nydelig bilde til insta. Gled deg over alle andres identiske bilder. Pust dypt og kjenn at kulden ikke lenger brenner i lungene. Så kan du heller sette inn et skikkelig lesestøt og finne konsentrasjon på ny til å pugge gramtikkregler og analysere «Et Dukkehjem». Og sende en bønn til vår Skaper om din takknemlighet for at du er så priviligert som får gå på skole. Og nyte våren.

 

Leder

Ukens leder er skrevet av Kristin Askjer Lien