Spre glede

Spre glede

Jula kan være vanskelig for mange. Vær med på å gjøre noe med det.

For noen uker siden hadde noen av vennene mine en status på facebook som fikk meg til å tenke. Jeg hadde lyst til å dele den med deg.

«Vi nærmer oss den tiden på året som for mange familier og kanskje spesielt barna gruer seg til. Det er den tiden på året da «alle andre» snakker om hva de ønsker seg, hva de har fått i adventskalenderen, hvilke juleforestillinger de skal se sammen med familien sin osv…
Kan jeg komme med en oppfordring?

Vet du om en småbarnsfamilie,eller andre som har det vanskelig, så engasjer deg litt ekstra i denne tida. Det kan være en god idè å være «hemmelig nissevenn» Heng noen kinobiletter på døra, send en adventskalender, sett en kakeboks i oppgangen. Det er bare fantasien som stopper, men du verden for en forskjell man kan gjøre og for en glede man kan både spre og få !!
La oss bruke tiden fremover til glede og hygge for hverandre ♥ »

For en fantastisk gave det må være å få

Jeg syns det er inspirerende lesing. Det er virkelig bare fantasien som stopper.

Jeg kjenner noen sånne mennesker som er opptatt av å gjøre livet bra for andre når det er jul. Kanskje kan de inspirere deg også.

Venninna mi lager hvert år en adventskalender til ei ho kjenner som trenger litt ekstra oppmuntring og glede i livet sitt akkurat det året. Da får ho andre som kjenner den som skal få kalenderen til å skrive hilsner – lange og korte. Og målet er at adventskalenderen skal bli full av gode, ærlige og oppmuntrende ord. For en fantastisk gave det må være å få. Det er kjærlighet i praksis.

Riktig prioritering av julaften i følge de

To andre som viser kjærlighet i jula er besteforeldrene mine. I fjor valgte de å feire jul uten barn og barnebarn, og brukte julaften sammen med folk de ikke kjente. Det var noen unge kristne i byen de kommer fra som arrangerte julefeiring for familier som ikke hadde så mye penger. Og der fikk farmor og farfar lov til å lage ribbe til 20 mennesker, spille piano, stelle og ordne. De fikk nye venner, som var mye yngre enn de er, men det gjorde inntrykk. Det var riktig prioritering av julaften i følge de.

Hva vil du gjøre? Hvis alle som leser iTro gjør en liten ting hver – tenk så mange mennesker som vil oppleve kjærlighet.

Lykke til!

Hilsen Maria Celine

Ill.foto:  Funchye på flickr