Begynn i dag

Begynn i dag

Du trenger ikke vente til neste store happening før du begynner å sette av tid til Gud.

Se om du kjenner deg igjen i denne situasjonen: Du er på lovsangskonsert/UL/Frontline eller et annet stort, flott og spektakulært kristent arrangement. På arrangementet har du det gøy, du kjenner på Guds nærvær og du er helt sikker på at akkurat dette arrangementet er det som skal til for at du skal få et bedre kristenliv. Denne følelsen har du gjerne hatt mange ganger før, men akkurat nå, akkurat denne happeningen, er det som skal redde deg.

Kjente du deg igjen i denne situasjonen, håper jeg at du ikke kjenner deg igjen i den skuffelsen, skammen og maktesløsheten som jeg har opplevd så mange ganger bare dager etter jeg bestemte meg for å forandre meg. Bare dager etter at jeg skråsikkert, dyrt og hellig lovet meg selv at jeg skulle ta meg sammen, har jeg nå innsett hvor kraftig jeg har feila. Beklageligvis er dette noe som jeg tror og vet at mange opplever.

En blir på mange måter en happening-junkie

Jeg sier ikke  at en bare skal gi opp å ta de utfordringene eller oppfordringene som en kan kjenne på et møte eller liknende. Det jeg vil til livs er det jeg har gjort så mange ganger, og som er en forfordelig dårlig oppskrift på et bra liv som kristen. For etter en slik smell, så gir jeg opp. Jeg orker ikke å forsøke igjen. Jeg klarer ikke ta meg i sammen og bestemme meg for at nå skal jeg greie dette. Mer eller mindre bevisst bestemmer jeg heller at jeg skal vente til neste møte, neste lovsangskveld eller neste UL. For ved neste happening må jeg vel få ny kraft? Ved neste møte vil jeg vel lykkes?

På denne måten er det lett å komme inn i destruktiv sirkel. En blir på mange måter en ”happening-junkie”. Kristenlivet leves kun på disse happeningene og en kort stund etterpå, før en krasjlander og har det vondt, deretter en går inn i en ventetid frem mot neste anledning til å bli inspirert.

Det viktigste er du våger å prøve allerede i dag, ikke neste happening

Et kristent liv  bør ikke være på denne måten. Livet vil alltid ha topper og bunner, men toppene bør ikke være grunnlaget for åndelig vekst, eller bunnene ensbetydende med åndelig tørke. Kanskje er det et slikt arrangement som er med å tenner deg til å komme inn i et forhold med Gud, men kanskje ikke du trenger å vente helt til neste UL. Du kan begynne allerede nå, gjerne med små skritt.

Begynn og sett av tid til Gud. Ikke overdriv å gå på en smell, men en realistisk tid kan være 15 minutter i begynnelsen. Og fortell det til en venn, leder eller en annen du stoler på. Sammen kan dere backe hverandre opp, sørge for at tiden blir fulgt og støtte hverandre når det blir vanskelig. Det viktigste er du våger å prøve allerede i dag, ikke neste happening.

Jeg er vintreet, dere er greinene. Den som blir i meg og jeg i ham, bærer mye frukt. For uten meg kan dere ingen ting gjøre. (Joh 15,5)

__________________________________________________________________