Tro Seriøst

Tro Seriøst

Syv unge mennesker, syv vitnesbyrd, én Gud. Denne boka må du ikke gå glipp av.

I boka Tro Seriøst blir vi kjent med syv unge mennesker fra 16-27 år. De er veldig forskjellige, men de har noe felles: De tror seriøst, de er kristne. Også er de villige til å dele troen sin, og opplevelsene sine gjennom denne boka. Det er et spennende prosjekt!

«Alle kristne har opplevd noe som andre vil bli oppmuntret av å høre», skriver forfatter Tone Dalhaug i forordet til boka. Ungdommene hun lar oss møte forteller åpent og ærlig forteller om seg selv, og om livet sitt. Gud møter dem der de er, og gir dem det de trenger. Det er den røde tråden i boka.

De har forskjellige begrunnelser og opplevelser bak seg, og ulike innfallsvinkler, men poenget er det samme. Jesus har forandret dem, og de tar det på alvor. Det disse syv ungdommene gjør er å peke klart og tydelig på at det er Jesus jeg trenger.

Jeg er ikke redd for det som kommer etter døden

Tro Seriøst består  hovedsakelig av de syv historiene og bilder av dem som forteller. Etter hver historie står det en kort hilsen til leseren fra den som fortalte historien, en oppfordring og oppmuntring. Og helt til sist; et bibelvers og link til en anbefalt youtube-film med kristen musikk. I tillegg er det gjennom hele boka sider med refleksjoner og spørsmål som er knyttet til temaene ungdommene fokuserer på. Kreativt krydder i en bok som allerede inneholder så mye bra.

De syv ungdommene  kommer fra ulike miljøer i Norge, og for min del er det ett kjent ansikt i boka: Svein Brede Mella, som døde av kreft i mars i år, og tidligere har fortalt sitt vitnesbyrd her på iTro mens han var syk. Tone møtte Svein Brede en drøy måned før han døde, og det gjør sterkt inntrykk å lese historien hans.

Selv om han er ærlig om det vonde, er vitnesbyrdet aller mest preget av håpet han har fordi han tror på Jesus: «Det er så sterkt at jeg ikke er redd for det som kommer etter døden.» Og han oppfordrer leserne til å følge ham på himmelveien. Det gjør ekstra inntrykk når det kommer fra en ung mann.

Jeg tror på det jeg leser

Det er så  mye som er gjort riktig i Tro Seriøst. Personlige møter med mennesker gjør at det går rett til hjertet mitt. Jeg tror på det jeg leser, jeg blir nysgjerrig og oppmuntret. Skaff deg denne boka. Gi den til noen du vil skal forstå mer av hva det vil si å være kristen. Seriøst.

Kjøp den her for eksempel.

____