Støkk

Støkk

Om han som gjør at jeg grøsser.

Leder

Det er et vers i sangen Det lille lys jeg har. Jeg støkker litt når vi kommer til dette verset. Som oftest kommer vi ikke til det i det hele tatt. Vi dropper det. Kanskje det ikke finnes på norsk engang. En gang sang vi plutselig «Don´t let Satan blow it out».

Selv om jeg  støkker av det, trenger jeg det. For jeg vil ikke at Satan skal blåse ut lyset. At han skal vinne. Sånn at lyset mitt ikke skal få skinne klart. Når jeg hører helt bokstavelig at det er Satan som jobber mot meg – mot meg, og aller mest mot Gud – og da vil jeg iallfall ikke at han skal vinne. Skal Satan få makt over meg? Jeg vil ha en annen sjef.

Skal Satan få makt over meg? Jeg vil ha en annen sjef

At vi nevner  navnet til «han vi helst ikke snakker om» minner meg om dette. At det finnes onskap. Og at det finnes rett og galt, og ikke bare rett. At det finnes noen feller vi kan gå i. Og at de ikke alltid er lette å oppdage. Kanskje oftere tvert imot. Derfor er det ikke helt dumt å være klar over at han finnes. For han er nemlig ikke så opptatt av at folk skal vite at han finnes. Han vil bare ikke at vi skal følge Jesus.

Satan vil for eksempel ikke at vi skal tilgi, eller at vi skal tro at vi trenger tilgivelse. Han vil at vi skal bruke tida vår på alt annet enn Jesus. Han vil ikke at vi skal tro at vi trenger nåde, enda mindre at vi trenger en frelser.

Så vær da lydige mot Gud! Men stå djevelen imot, så skal han flykte fra dere. Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere.
Jak 4,7-8

Jeg veit at  Jesus har lovet å være med. Og han er den sterkeste.

Ill.foto:  Drevor på flickr