Kjærligheten tvinger

Kjærligheten tvinger

Hvordan kan alle de forskjellige typene jeg traff på festivaler i sommer være så vanvittig opptatt av én ting?

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Aslak Ånestad. Aslak er 23 år, kommer fra Varhaug, og studerer nå teologi på Fjellhaug internasjonale Høgskole i Oslo.

Til tross for at det med tanke på været har vært en begredelig sommer, har jeg hatt en bra sommerferie.

En stor del  av grunnen til at det faktisk har vært bra, selv i rogalandsvær, er fordi jeg var på NLM sin Generalforsamling (GF) og på NLM og ImF sitt UngLandsmøte (UL).

Hvordan kan alle disse forskjellige typene være så vanvittig opptatt av en ting

På begge disse  arrangementene fikk jeg høre fra ulike folk som jobber med kristent arbeid på veldig mange forskjellige måter. Det var stor variasjon på måten de daglig var med å tjene Guds rike, og det var stor forskjell i hvordan de uttrykte seg.

Det var veldig  mange forskjellige mennesketyper og ofte var det vanskelig å fatte hvordan de alle kunne samles om en ting. Hvordan kan de være at en dansk misjonsleder, en mongolsk pastor, et egyptisk kristent band, en indonesisk skater, et britisk ektepar og en bibellærer fra Rogaland, alle var samlet om dette ene?

Hvordan kan alle disse forskjellige typene være så vanvittig opptatt av en ting: At flere skal få høre om Jesus Kristus, alles frelser om vi vil tro.

Det var mange som forstod at Gud ville ha dem med på laget

I sommer satt  jeg på toppen av tribunene i Håkons hall på Lillehammer, og så utover flere tusen mennesker som var på GF, fordi de vil være med på å tjene Gud. Litt senere satt jeg i Kongeparken Amfi på Ålgård og så tusenvis av ungdommer på UL, som også vil tjene Gud med sine liv.

Det er klart at det ikke var alle på noen av disse stedene som ble like berørt, men det er helt sikkert at det skjedde noe med veldig mange av de som var der.

Det var mange  som forstod at Gud ville ha dem med på laget, at Jesus ville bruke dem slik at flere fikk høre om han og at Den Hellige Ånd ville utruste dem til tjeneste.

For Kristi kjærlighet tvinger oss

Selv tror jeg  at jeg forstod litt av hva det er som er med å drive alle disse menneskene i samme retning. Hva det er som gjør at alle disse forskjellige typene er villig til å bruke hele livet sitt i Guds tjeneste. Felles for dem er at de har innsett sannheten i bibelverset: «For Kristi kjærlighet tvinger oss» (2 Kor 5,14).

Når vi forstår hva kjærligheten fra Kristus betyr for oss, blir vi tvunget til gjøre vår del for at alle andre også skal få mulighet til å kjenne den. Jeg vet at det ikke alltid er like lett å se hva faktisk denne fantastiske kjærligheten betyr for oss, og jeg tror at det ikke er mulig å fullt ut forstå dette.

Bønn

Gode Gud, takk for din kjærlighet. Takk for at du elsker høyt nok til å ofre Jesus for oss. Vi ber om at vi må få oppleve og forstå mer av hva det faktisk betyr for oss. Vi ber om at vi du åpner våre hjerter slik vi virkelig kan bli berørt av din kjærlighet. Og kjære Jesus, vi ber om din styrke og mot slik vi kan være med å spre kjærligheten videre. Amen

Likevel ser jeg  på noen kristne at de nesten renner over av denne kjærligheten og brenner etter å få dele den videre. Jeg håper at vi ser en flokk med ungdommer som tør å be om stadig få se Kristi kjærlighet i sitt liv, og slik bli tvunget til å dele den videre.