Skolestart!

Skolestart!

Ferien er over, og hverdagen er atter fylt med lekser, sukk og stønn…

Tips og Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.
Tips & triks er spalten hvor vi hjelper deg å karre deg gjennom den grå hverdagen.

Det er skolestart!

Hendelze.

Hvor ble ferien av? Og langt viktigere, hvor ble sommeren av? Her er det utvilsomt noe som ikke stemmer.

En sommerferie skal  jo liksom være en milelang og endeløs frihetstilværelse. Man skal være svett og solbrun, og dagene skal fylles med saltvann-i-håret og saftis-drypper-på-lyse-klær.

Mmm-hmm.

Så hvordan har din sommer vært?

…gnagsår fordi støvlene var for små

Hvis du har  oppholdt deg i gode gamle Norge, har du sannsynligvis holdt deg mer innendørs de siste månedene enn under stormen i romjula. Det nærmeste du har kommet blå himmel og parasoll er den fuktige undersida på en sliten blå paraply. Og istedenfor solbrun eller solbrent hud og tørrsaltet sommerhår er de eneste varige mén denne sommeren har pådratt deg et gnagsår fordi støvlene var for små.

Men frykt ikke, elskede og ærede lesere! iTro svikter aldri. Som en vegetarvampyr som alltid stuper inn i situasjonen og kommer til din redning – litt vel ubehagelig sent, men i alle fall til å stole på – tropper vi opp med noen smarte tips for å overleve de neste ukene.

Og denne gangen  slår vi to fluer i en schmekk, ved å dra med oss sommeren inn i skolehverdagen!

  • Klær skaper folk, sies det. Men klær skaper også stemning. Og godfølelse. Så kjør på med sommer. Farger er jo et must. Men hva med å kjøre badetøy istedenfor undertøy? Blomstrete shorts og ullsokker istedenfor bukse? En stråhatt? Solbriller innendørs? Disse vil dessuten gi en tilleggsbonus ved at lærerne ikke får med seg når du sover i timen.
  • Ta med deg sandstranda: Fyll lommene med litt sand, og stikk hendene i lommen for den deilige feriefølelsen. Eller enda bedre: Dandér en liten haug med sand under pulten. Vaskedama blir nok ikke særlig imponert, men tenk så herlig å sparke skoene av og drømme seg vekk til late dager på stranda når mattetimene blir litt vel lange.
  • Ble det litt lite grilling og altfor få middager på terrassen i sommer? Smell til med en frisk pastasalat, litt tropisk frukt og en kald grillribbe i matboksen. Og kjøp deg en is i lunsjen.
  • Fyll mp3-spilleren med feriemodus. Gamle schlagere som ”The Ketchup Song”, ”Bailando” og diverse Aqua-låter, noen sambarytmer og årets desiderte sommerhit ”Call Me Maybe” er selvskrevne på spillelisten.
  • Gruppeprosjekt i geografitimene, sa du? No problemo. Fakta og lysbildeshow fra Bahamas, fremført iført sommerlige kostymer, er både et must og en enkel måte å forlenge sommerfølelsen.
  • Gymtimene er for øvrig bokstavelig talt som skapt for sommerferiestemning. Tropp opp i Hawaii-mønstret shorts, ha badehåndkleet i bagen, smør deg grundig inn med solkrem i garderoben (lukten av ferie!) og overbevis læreren om at dette definitivt er tiden for å spille beachvolley. På en beach. Eller i det aller minste i nærmeste sandkasse. Om du er ekstra flink til å overtale kan det hende du til og med kan få godkjent sandslottbygging som sport.
  • Og enklest av alt: Gi deg selv noen minutter i solen hver dag. Alt som trengs er en lommelykt og helst en plass på bakerste rad. Støtt opp lykten med pennalet og noen bøker, og se mot lyset mens du nyter din egen portable sommerdag.

God fortsatt sommer!

Ill.foto:  kwbridge på Flickr.com