Sykt stressa

Sykt stressa

Det kan være vanskelig å legge fra seg bekymringene. Men det er viktig. Og riktig.

Leder

Ukas leder er skrevet av Narve Kragset Nystøyl. Han er litteraturstudent og journalist i iTro.

Er du sliten? Det er jeg noen ganger, sliten og stressa og bekymra. Det kan være på grunn av eksamener, jobb, familieproblemer eller venneforhold. Eller noe helt annet.

Noen ganger har  jeg tidsfrister på ting jeg må få gjort. Det er jo greit, så lenge jeg har kontrollen. Jeg jobber godt under press. Men det er verre – mye verre – når jeg ikke får til det jeg skal gjøre.

Kanskje er det noe jeg ikke forstår, samme hvor mye jeg vrir hjernen. Eller kanskje er det ting som bare ikke går i orden. Da er det lett å bli stressa. Og bekymret, og sliten.

Jeg er utrolig  dårlig på å legge fra meg bekymringene mine. De nekter å gi meg fred. Jeg kjenner på ansvaret – og det er for så vidt en god ting. Men jeg kjenner også på byrden, og det er noe helt annet.

”Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile,” sier Jesus (Matt. 11,28). Og:”Gjør dere ingen bekymringer for morgendagen” (Matt. 6,34).

Det er ikke en ansvarsfraskrivelse

Det betyr ikke at vi ikke skal gjøre vårt beste. Det er ikke en ansvarsfraskrivelse. Men vi skal be om at Gud leder oss til å bruke kreftene våre rett, og så skal vi legge alt i Guds hender. Fordi han vet best. Selv når det virker rart, eller vondt.

Det er vanskelig, men det er viktig. Be om Guds hjelp, men også hans fred. Og stol på at ting legger seg til rette – slik Gud vil.

”Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.” (Fil. 4,7)

Ill.foto:  83633410@N07 (CollegeDegrees360) på flickr.com