Gratis festmåltid

Gratis festmåltid

Jeg og noen venner var på tur en gang. Vi kom til en restaurant, og spurte om det var mulig å få kjøpe noe mat. De smilende damene sa at det var gratis!

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Veronika Vegge.

Tenk at Gud inviterer meg til festmåltid i himmelen. Vi kan få komme, for alt er ferdig. Han har betalt med sitt liv for at jeg skal kunne være med ham.

De smilende damene sa at det var gratis

For ikke lenge  siden var jeg og noen venner på tur. Vi var sultne og på leting etter noe godt å spise. Etter en liten stund fant vi en thai-restaurant. Da vi kom inn stod det alle slags deilige retter på rekke og rad. En del av de som satt der hadde pyntet seg og det var tydelig at det var noe som ble feiret.

Vi spurte om det var mulig å få kjøpe noe mat. De smilende damene sa at det var gratis. «Gratis?» spurte vi. «Ja, bare spis – vi feirer thailandsk nyttår.» Alt stod ferdig uten at vi hadde rørt en finger. Jeg skal love deg at det smakte godt og at vi ble mette!

Tenk at noen som vi ikke kjente i det hele tatt ville betale utgiftene for oss. Jeg ble både overrasket og takknemlig da jeg fikk erfare hva ordet nåde betyr: gratis!

Nattverden er en forsmak på dette festmåltidet

Noe av det  fineste jeg vet om når jeg går til nattverd er å høre ordene «kom, for alt er ferdig». Gratis og ufortjent får vi ta imot Jesu legeme og blod. Han inviterer oss til festmåltid med ham i himmelen. Nattverden er en forsmak på dette festmåltidet. Det er Gud som har handlet og det er han som har betalt. Du er dyrt kjøpt!

Bønn

Takk for at du har betalt prisen det kostet å kjøpe meg fri.Jeg ber om at jeg kan fatte hvor stor din kjærlighet er.Takk for at du har vist meg nåde og at du inviterer meg til festmåltid i himmelen.

Amen.

«Her er ingen forskjell, for alle har syndet og mangler Guds herlighet. Men ufortjent og av hans nåde blir de kjent rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus.» (Rom 3,22-24)